La Ràpita, primer municipi ebrenc a dedicar unes jornades a l'escamarlà

Publicat el 05 d’abril de 2013 a les 19:24

D'esta manera, la població marinera del Montsià es converteix en la primera de les Terres de l'Ebre i el Camp de Tarragona a promocionar este producte, que actualment té un preu mig de 18,33 euros a la llotja. Durant els primers tres mesos del 2013, la flota de la Ràpita ha capturat prop de 9 tones d'escamarlans, que han suposat una facturació de 161.032 euros. El 2012 ha estat el més important en nombre de captures dels darrers tres anys, amb un total de 37.804 quilos, que han tingut un valor de 627.590 euros. El preu mitjà de l'escamarlà durant l'any passat va ser de 16,60 euros, inferior als més de 19 euros de mitjana dels dos anys anteriors.

La primavera és l'època de l'any en què es pesquen més escamarlans i, per este motiu, el seu preu baixa durant estos dies. Este fet permetrà als restaurants rapitencs poder oferir uns menús complets amb ingredients de la llotja i productes de qualitat com l'arròs Montsià o els vins de la DO Terra Alta.