Art efímer enmig de la natura salvatge i colpidora del massís del Port en versió capvespre. Esta és la segona proposta dins d’aquest 2018 del projecte Els Ports, Natura i Art dirigit per l’artista Sergi Quiñonero sota el paraigua de Lo Pati – Centre d’Art Terres de l’Ebre.
Després que el 3 de juny una vintena d’artistes intervinguessen per unes hores la pell del massís del Port a la zona del riu Estrets, a cavall d’Arnes i Horta de Sant Joan, la proposta de Quiñonero es trasllada ara a un altre punt del Port: la zona de la font del Teix, a Paüls. Serà el diumenge 26 d’agost, de les 18.30 a les 22.30 hores amb el doble objectiu d’esquivar la xafogor diürna de l’estiu i a l’hora copsar la màgia del capvespre i les primeres hores de foscor al bosc.
Hi haurà sis intervencions que van des de la instal·lació fins a la performance passant per la poesia. Concretament, els artistes que hi intervindran són: Jordi Llort (Tarragona), amb Vida oculta, una instal·lació que vol emular els gravats de J. J. Grandville a través de petites intervencions; Sergi Quiñonero (la Pobla de Massaluca), amb Abraçada a la Terra, una instal·lació participativa que proposa un lligam material i a l’hora simbòlic amb la terra; Mariaelena Roqué (les Cases d’Alcanar), amb l’acció Una dona una, on l’artista interactuarà amb l’entorn reflexionant sobre la relació dona/bosc; Maria Pons (Amposta), amb la Mo, una relectura de l'obra Càntir d'engany, que té com a leitmotiv el joc de la corda, que aquí representa la lluita entre l’ésser humà i el medi natural; Albert Guiu (Flix) recitarà al llarg del recorregut diversos poemes vinculats amb la natura, i, finalment, el col·lectiu asturià Axial, integrat per Jaime Rguez i César Naves, desenvoluparan un poema visual en format vídeo.
“Com en altres ocasions és un passeig en forma de projecte artístic que vol reflexionar sobre la relació que mantenim amb la natura”, assenyala Sergi Quiñonero, tot remarcant que Els Ports Natura i Art “planteja una relació intimista amb el paisatge per posar-lo en valor mitjançant la intervenció artística en forma d'obres efímeres concebudes des de la perspectiva de l'art contemporani. Apostem pel respecte i la conservació de la natura, en un moment històric clau en què s’està qüestionant el model de creixement econòmic de la societat occidental, i en què estem vivint una greu crisi mediambiental”, afegix. Per al Centre d'Art Lo Pati, molt vinculat a la creació artística al voltant del paisatge, Els Ports, Natura i Art representa expandir-se a l’altre parc natural del territori i guanyar presència a les Terres de l’Ebre.
Esta nova proposta del projecte Els Ports, Natura i Art està inclosa al Grand Tour, al seu pas per les Terres de l’Ebre, i serà un itinerari circular de 4,5 quilòmetres. El punt de trobada és l’àrea de Sant Roc de Paüls. És un recorregut apte per a qualsevol edat i es recomana portar llanterna o frontal.
«Els Ports, Natura i Art» es fa nocturn i proposa un nou itinerari d’art efímer a l’entorn de Paüls
Serà el pròxim diumenge 26 d’agost, de les 18.30 a les 22.30 hores a la zona de la font del Teix, a Paüls
ARA A PORTADA
Publicat el 17 d’agost de 2018 a les 10:40
Actualitzat el 17 d’agost de 2018 a les 12:38
Et pot interessar
-
Societat Un viatge a la moda d’ahir: el nou catàleg d’indumentària de la Festa del Mercat a la Plaça
-
Societat La Diada de l'Ostra de l'Ampolla encén la primavera gastronòmica a la costa ebrenca
-
Societat El FabLab Terres de l’Ebre millora l’autonomia d’una jove amb mobilitat reduïda amb impressió 3D
-
Societat L’Arrossera obre les portes com a nou espai de talent, creació i identitat a Deltebre
-
Societat José Luis Arín confia en un pontificat de Lleó XIV continuista però amb una empremta pròpia
-
Societat Romà Casanova: «L'Església és una de les institucions que més i millor ha gestionat la pederàstia»