La gastronomia calera es vestirà de festa en una Diada que conserva el seu emplaçament històric i el format de concurs. Una quarantena de cuiners amateurs es reuniran a la Confraria de Pescadors per elaborar el millor plat d'arrossejat. Els participants concursaran en dos torns i aspiraran a guanyar un dels sis premis de Mestres Arrossejaires.
A més, els assistents també podran degustar el típic plat mariner al preu d’un euro. La Diada, que s’iniciarà a partir de les 17 h, comptarà amb l’espectacle de màgia ‘La Nevera de Profit’ de l’Agència de Residus de Catalunya i estarà amenitzada per la Xaranga Suquet Calero.
La Diada de l’Arrossejat serà l'encarregada de donar el tret de sortida a les Jornades Gastronòmiques. Fins al 20 d’octubre, un total d’onze restaurants de la població oferiran menús, entre 19 i 38 euros per comensal, elaborats amb la gran varietat d’espècies que cada dia capturen les barques caleres i descarreguen a la llotja de peix.
Tots els menús tenen l’arrossejat com a plat en comú, però les elaboracions són diferents en cada restaurant. De fet, es podrà tastar des d’un arrossejat clàssic, passant per un amb carpaccio de gamba roja i allioli o de rap i gamba blanca, fins a un amb sobrassada. La informació completa es pot veure a http://www.visitametllademar.com
