Més de 200 infants i joves han participat durant el mes de juliol en el projecte Oasis de pol·linitzadors del Grup de Natura Freixe a la Ribera d'Ebre. La iniciativa ha creat una xarxa d'ambients "d'alt valor ecològic" que afavoreixen la presència dels pol·linitzadors silvestres propis del territori. En concret, s'han plantat plantes nutrícies i nectaríferes i s'han construït hotels d'insectes perquè facin de refugi i de lloc d'hibernació. Estos "oasis" milloren l'estat de conservació d'espècies en perill o vulnerables típiques d'ambients de secà, zones de transició i ambients de ribera. S'han ubicat en diferents localitzacions de Flix i Riba-roja d'Ebre, pel que es facilita "la connectivitat entre les metapoblacions" de la zona.
Una altra actuació important del projecte s'ha fet a les finques de la Vall de Sant Joan i Beremusses de Flix, identificades com a "hàbitat potencial de recuperació" de l'aurora dels guarets, una papallona que s'havia considerat extingida, però de la qual se'n van trobar exemplars l'any 2021. En estes localitzacions s'ha treballat el sòl per reproduir la tècnica del guaret i afavorir així la supervivència d'esta espècie amenaçada de perill d'extinció a Catalunya.
El projecte ha comptat amb el suport del Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural i ha rebut finançament a través d'una línia d'actuacions d'educació i sensibilització ambiental. De fet, per "completar" la campanya de sensibilització ambiental, el Grup de Natura Freixe ha creat diferents recursos educatius que estan disponibles de manera gratuïta a la pàgina web del projecte, i també una sèrie de quatre càpsules animades per conscienciar i fer reflexionar la ciutadania sobre la conservació mediambiental.
El Grup Natura Freixe ensenya a més de 200 joves a protegir els pol·linitzadors silvestres
El projecte Oasis de pol·linitzadors crea una xarxa d'ambients "d'alt valor ecològic" a Flix i Riba-roja d'Ebre

- Joves en un dels tallers del projecte Oasis de pol·linitzadors dels Grup Natura Freixe -
- Grup Natura Freixe
ARA A PORTADA
-
Universitats prem l'accelerador per impulsar els estudis de Medicina al campus ebrenc de la URV Redacció
-
El bosc d’oliveres mil·lenàries més antic d’Europa és a les Terres de l'Ebre i (quasi) ningú ho sap Xavi Llambrich
-
-
Tercer niu de tortuga careta al Delta de l’Ebre en una temporada rècord de nidificacions Xavi Llambrich
-
Publicat el 28 de juliol de 2023 a les 13:40
Actualitzat el 28 de juliol de 2023 a les 13:54
Et pot interessar
-
Societat Els professors de l'Institut Deltebre surten a defensar la candidata apartada de la direcció de l'Institut Dertosa
-
Societat Móra d'Ebre aplica mesures per reduir les col·lisions de vehicles dins del nucli urbà
-
Societat L'Ajuntament de Tortosa modifica el pressupost per pagar hores extra a la Policia Local i a la Brigada
-
Societat La flamenca Emma aproparà als turistes el projecte de recerca en càncer de mama
-
Societat Avís de tempestes i crescudes sobtades de lleres a l’interior de les Terres de l’Ebre
-
Societat La platja de l'Eucaliptus d'Amposta disposa de dos agents cívics que informen de la normativa per preservar l'espai