L'alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, ha assenyalat que s'han prioritzat algunes de les entitats que no disposaven de local propi o que estaven de lloguer en algun espai, i ha avançat que es continua treballant per adequar més espais per posar-los a l'abast d'altres entitats de la ciutat: "tenim una ciutat molt rica en activitat cultural, i això fa que cada vegada haguem de disposar de més espais per facilitar-los el funcionament", ha assenyalat. A més, ha recordat que en els últims anys s'ha incrementat el nombre d'equipaments culturals al conjunt de Tortosa però també al barri: "fins no fa massa no teníem el Centre Cívic de Ferreries. Avui seria impensable no poder-ne disposar, davant la gran activitat que existeix", ha dit.
El president de la Colla Castellera de Tortosa, Ivan Boix, ha explicat que el fet de poder disposar d'este espai permetrà l'entitat poder treballar en millors condicions i d'esta manera poder incrementar els membres de la colla. A més, ha recordat no poder disposar fins ara d'un espai fix interferia en els assajos de l'entitat.

La Colla Castellera de Tortosa i la Colla de Diables Lo Golafre són les primeres en ocupar els espais Foto: Cedida
De la mateixa manera, Carlos Montesó, president de la Colla de Diables Lo Golafre, ha explicat que després d'anys d'activitat com a associació, finalment poden tindre un espai que s'ajusta a les seues necessitats. "Este equipament permetrà fer créixer els col·lectius culturals i donarà major projecció a les entitats", ha dit, especialment davant la proximitat de la Capital de la Cultura Catalana del 2021.
Pel que fa a l'associació veïnal, el president, Joan Carles Bonfill, ha remarcat que "Ferreries guanya un equipament que permet recuperar una nau que estava abandonada, i que a més ens serveix per fer que la zona de Quatre Camins siga més concorreguda". "És un equipament que no només és de barri, sinó del conjunt de Tortosa", ha afegit.
L'any 2018, l'Ajuntament de Tortosa va adquirir les naus a l'Institut Català de Finances, per valor de 255.000 euros repartits en quatre anualitats. Durant l'últim any s'han invertit 50.000 euros en l'acondicionament dels primers espais, mentre es treballa per continuar la recuperació de la resta de l'edifici. Segons han explicat, l'espai que ja poden utilitzar les entitats esdevé al voltant del 20% del total, per la qual cosa l'edifici encara pot acollir moltes més activitats en el futur. En este sentit, s'està en contacte amb algunes entitats, amb vista a poder facilitar la seua ubicació en este espai.
Els treballs efectuats per la brigada municipal inclouen tasques com fusteria, serralleria, electricitat, pintura, així com l'habilitació d'accessos i rampes per accedir a l'edifici.