L'objectiu d'este projecte és que el CAT funcione "basant-se amb les dades", ha explicat el cap del Departament d'ITE, Andreu Fargas. A partir d'aquí, volen "optimitzar" l'activitat de distribució, potabilització i esbombament que realitzen actualment. També volen millorar el funcionament intern gràcies a la digitalització de tots els processos. Alginet ha comentat que si es fan totes les inversions previstes, el CAT esdevindrà un dels consorcis "de referència a nivell mundial".
Entre els projectes destacats, hi ha el desplegament de la fibra òptica en la canonada principal, la planta potabilitzadora i de la xarxa de distribució. Esta instal·lació que ja està en marxa, permetrà detectar fuites d'aigua o estudiar la qualitat de l'aigua amb sensors intel·ligents. De moment ja s'ha posat al llarg de 40 quilòmetres, el que representa un 60% del total. D'altra banda, també cal destacar el projecte d'optimització energètica, que inclou la posada en funcionament de dos parcs solars d'autoconsum i la millora dels sistemes de bombament de l’ETAP, la planta potabilitzadora de l'Ampolla.
El pressupost total és de 22.145.664,90 €. Pel que fa als fons europeus, el CAT optarà a 10 milions d'euros, el màxim que permet el PERTE (Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència) del Govern espanyol per tal de repartir una part dels Next Generation. La convocatòria va sortir al setembre i el 10 de febrer és el darrer dia per presentar-s'hi.