La música de jazz es començarà a fer sentir per Tortosa, a partir de divendres vinent i fins al 5 de juliol, en la XXI Mostra de Jazz de Tortosa. Simultàniament, un any més, l’associació de restaurants Plat i Got s’afegix a la festa amb la introducció de la cuina típica del Mississipí en les seves cartes. Són les XI Jornades Gastronòmiques de Cuina Cajún, una excusa perfecta per fusionar jazz i gastronomia en forma de tapes i menús.
La cuina criolla i Cajún a Nova Orleans és una barreja de cuina espanyola i francesa, condimentada amb reminiscències africanes i índies: peixos o filets de carn a la brasa amb una capa de pebre i espècies; el Jambalaya i el Gumbo són estofats amb gustos de carn, salsitxa i mariscos. Gran part del menjar Cajún està condimentat amb all, encara que no tots els plats són picants. Este matí, al Mercat municipal de Tortosa, s’ha fet una degustació de cuina cajún on s’han pogut tastar alguns dels plats. La presidenta de l’Associació Plat i Got, Margaret Nofre, i el director de la Mostra de Jazz, Xavi Bertomeu, han presentat les jornades gastronòmiques.

ARA A PORTADA
Publicat el 25 de juny de 2014 a les 14:05
Et pot interessar
-
Societat Dispositiu especial a Tortosa per encetar la Festa del Renaixement
-
Societat Descobreixen a Tivenys una torre romana de vigilància de les guerres sertorianes
-
Societat Enguany crien 1.510 parelles de flamenc al delta de l’Ebre, però només sobreviuen 312 polls
-
Societat Comissen 1.600 plantes de marihuana en una nau que punxava la llum a la Sénia
-
Societat Xerta demana explicacions pel «descontrol» del foc la primera nit
-
Societat La Diputació aprovarà l'1 d'agost el projecte definitiu de la carretera entre la Ràpita i Poble Nou