Soler acusa l'actual govern comarcal d'inoperància i s'oferix com a alcalde de Deltebre per gestionar Ebre Terra

Sofia Cabanes
17 de març del 2016
Actualitzat a les 18:28h
Lluís Soler ha comparegut este dijous per defensar el projecte d'Ebre Terra.
Lluís Soler ha comparegut este dijous per defensar el projecte d'Ebre Terra. | Sofia Cabanes


“Si un té clar com gestionar recursos públics que es dedique a la política local i que sàpiga empatitzar en allò que vol la ciutadania. Si un no està en disposició de gestionar recursos públics per cansament, per anquilosament, per ràbia o per el que sigue, que es dedique a una altra cosa”, així de contundent s’ha mostrat este matí l’expresident del Consell Comarcal del Baix Ebre i actual alcalde de Deltebre, Llúís Soler per respondre a  les acusacions de sobrecost que ahir va fer l’actual Govern Comarcal encapçalat per Dani Andreu, sobre el centre Ebre Terra de Deltebre, impulsat durant el mandat de Soler.

Soler s’ha defensat i ha argumentat que el projecte d’Ebre Terra  són 5 projectes en aprovacions separades i exposició pública i no un sol projecte amb un cost inicial de 850.000 euros que va acabar costant el doble, com ahir afirmava l’actual president del Consell, el republicà Dani Andreu. Es tracta, segons ha exposat Soler, d’un projecte iniciat de 850.000 euros, que va precedir un projecte de museïtzació, el projecte de plaça, el de l’espai gastronòmic i el de la cuina industrial i que per aquest motiu el seu cost total va ascendir a 1,459 MEUR.

L’expresident comarcal també ha posat en valor la seua gestió a l’ens, on, segons ha explicat, hi va accedir al mandat trobant-se un deute de l’anterior Govern (d’ERC i CiU) de 1,17 MEUR i a l’acabament del seu mandat havia quedat reduït a 789.000 euros. A més, ha acusat l’actual Govern de coalició entre ERC i PSC d’inacció: “Quan vam deixar el Consell Comarcal,  Ebre Terra tenia accions. No hi ha cap tipus d’acció a Ebre Terra que haja engegat el Govern Actual. Els cursos que han començat esta setmana ho fan amb subvencions demanades per l’anterior govern. Tot el que s’ha fet fins ara és fruit de l’anterior gestió”, ha etzibat.

Deltebre s'ofereix a gestionar el centre

No només això, sinó que Soler ha exposat que des de l’Ajuntament ha demanat al Consell Comarcal poder realitzar activitats als espais del centre i que des del Consell no s'ha donat resposta.

Soler ha explicat que en el seu últim ple com a president del Consell Comarcal es va aprovar un conveni per tal que l’Ajuntament de Deltebre podés fer ús d’alguns dels espais, com la sala d’exposicions i la plaça. “El conveni es va aprovar, però no s’ha signat mai, malgrat la nostra insistència a l’actual Govern”, ha lamentat. I és que l’actual equip de Govern al·lega que un informe jurídic del seu gerent , “un càrrec de confiança d’ERC” que el conveni seria il·legal perquè la cessió s’ha de fer amb autorització ministerial del del Govern Central, propietari dels terrenys.  “És tan fàcil com anar a Madrid i demanar-ho”, ha reblat Soler, que s’ha ofert a acompanyar les gestions.  “Ebre Terra és un projecte ambiciós a nivell territorial, que faça d’oficina de turisme és tot un fracàs. Si no teniu ni idea de com gestionar-lo ja ho farem nosaltres”, ha sentenciat.

“Ens sorprèn els arguments presentats ahir. Creiem que volen dissimular que la seua forma de governar en un any ha estat completament inoperant”, ha exposat per la seua banda l’exvicepresident de l’ens, l’aldeà Xavier Royo, que també ha deixat anar en clau local de l’Aldea i referint-se a Dani Andreu, que “potser en futur haurà de rendir comptes sobre alguna inversió poc sostenible”, sense donar més detalls.