Iniciativa demana a la Sindicatura de Comptes que investigue sobre les auditories que ocultaven un fons de maniobra negatiu de 6,4 MEUR a la GUMTSA de Tortosa

Redacció
19 de febrer del 2013
Actualitzat el 07 de juliol del 2016 a les 12:04h

Jordan ha recordat que "les auditories a les diferents empreses municipals i, en concret, a GUMTSA les feia la mateixa persona que certifica obres per a GUMTSA. Un fet incompatible, perquè hauria de ser independent", constata a partir de l'informe de l'interventor.

Iniciativa apunta que, en estes mateixes auditories de les empreses municipals de l'any 2011, "l'auditor informa d'un fons de maniobra negatiu de 178.000 fons a l'escorxador municipal i, en canvi, aquest mateix auditor no diu res del fons de maniobra negatiu de 6,4 milions euros a la GUMTSA El risc negatiu significa que la GUMTSA està en una situació financera complicada i que la seua continuïtat no té sentit i, en canvi, l'equip de Govern sempre l'ha mostrat com una empresa que funciona molt bé", ha reblat Jordan.

Per tot plegat, Iniciativa ha sol•licitat a la Sindicatura de Comptes que faça un informe acurat sobre l'estat de comptes del consistori al 2011, una sol•licitud que s'ha presentat este migdia a la Delegació del Govern a l'Ebre i que ha anat acompanyada de l'informe d'intervenció on s'apunten estes presumptes irregularitats, que Jordan ha estimat que pot estar llest "en el termini d'un any o any i mig. El que volem és que es busqui més informació i que es dictamini què s'ha fet bé o què s'ha fet malament", ha conclòs.