Acte vandàlic contra el mural independentista pintat a Poblenou

Demà 1 de novembre, a l'auditori Felip Pedrell de Tortosa a partir de les 19.30 hores, tindrà lloc l'acte central de la campanya del 9-N a les Terres de l'Ebre per part de l’Assemblea Nacional Catalana i Òmnium Cultural

Redacció
31 d'octubre del 2014
Actualitzat el 03 de novembre a les 12:00h
Així és com ha quedat el mural pintat a Poblenou després de l'acció vandàlica.
Així és com ha quedat el mural pintat a Poblenou després de l'acció vandàlica. | Cedida

Del Vull un país amb una cultura viva al Viva Espanya. El cartell groc que es va pintar a la plaça de Poblenou del Delta en una acció simbòlica de la campanya Un país groc ha estat objecte d’un acte vandàlic, tal com mostra la fotografia. Algú, durant la passada nit, ha ratllat la frase pintada al mural que recull com a exemple un dels alhels per a la construcció d’un nou país i ha escrit al damunt en lletres negres l'exaltació patriòtica espanyolista per excel·lència.
 
La coordinadora de l’Assemblea Nacional Catalana a les Terres de l’Ebre, Irene Fornós, ha lamentat este acte vandàlic: “Esta és la seua manera de demostrar la seua democràcia i el seu respecte, atacant”, ha afirmat. Amb tot, l’ANC i Òmnium Cultural estan ja pintant altres murals arreu de les Terres de l’Ebre, i ho seguiran fent durant el cap de setmana, tal com ja tenien previst, a poblacions com Amposta, el Perelló, la Sénia, etc. De fet, “l’acció d’embrutar el mural de Poblenou encara pot incentivar que es pinten més cartells”, ha apuntat Fornós.

Demà, acte central a l’auditori Felip Pedrell

D’altra banda, l’Assemblea Nacional Catalana i Òmnium Cultural duran a terme este dissabte 1 de novembre l’acte central de campanya pel 9-N a les Terres de l’Ebre, a partir de les 19.30 hores a l’auditori Felip Pedrell.

L’acció convida diversos representants polítics i també membres d’entitats ciutadanes a posar a debat alguns temes vinculats a les Terres de l’Ebre, sota el títol L’Ebre d’un nou país. Així, en una de les taules intervindran Meritxell Roigé (CDC), Lluís Salvadó (ERC), Carme Abril (CUP), Antoni Obalat (UDC) i Jordi Jordan (ICV). A l’altra, hi haurà Manolo Tomàs (PDE), Joan Manel Tresserras (Consell Assessor per la Transició Nacional) i participaran com a cloenda la presidenta d’Òmnium Cultural, Muriel Casals, i Jaume Marfany, de l’Assemblea Nacional Catalana.