Opinió

Feina feta (part II)

«Content d'haver pogut aportar la meua visió i el meu tarannà, i encara que amb sentiments contraposats»

Pep Simó
26 de maig del 2023
Actualitzat a les 17:13h

En aquesta segona part, i deixant de banda tots els projectes Next Generation, m'agradaria destacar que durant aquests anys hem aconseguit transformar la Platja d'Eucaliptus, una platja verge que s'ha convertit en un espai ordenat, amb una ordenança que regula el seu ús, on els vehicles de motor aparquen en el lloc indicat, sense impediment del gaudi dels visitants, on la vegetació acabarà apareixent (ja ho està fent) i les dunes faran que sigui un espai més resilient i aguanti millor els temporals que vindran. A tot això se li suma la incorporació dels agents ambientals que vigilen i controlen l'ús de l'espai i la transformació de la neteja per una amb menys maquinària i més manual en un canvi que aporta sostenibilitat, reciclatge i a més oportunitats laborals.

A més, per donar a conèixer el patrimoni històric de la ciutat hem elaborat un calendari de rutes anuals on gairebé cada setmana turistes ens visiten per conèixer el patrimoni de la ciutat, així com espais com la Torre de la Carrova o la història del Poble Nou. A poc a poc s'estan consolidant aquestes rutes guiades que permeten donar un valor afegit i conèixer amb més profunditat tot el patrimoni de la ciutat.

Altres canvis a turisme, potser no tan vistosos, però que crec igualment importants, i és que l'Espai Km0 de l'Oficina de Turisme ha multiplicat el seu ús i s'ha convertit en una sala on no paren de passar coses; també l'Oficina ofereix una obertura al públic que gairebé dobla l'horari d'atenció que hi havia fa 4 anys, i és que durant l'època estival aquesta està oberta matí i tarde gairebé cada dia, i a més, durant l'estiu 2022, vam introduir per primera vegada un nou espai d'Atenció Turística al Poble Nou del Delta.

Finalment, m'agradaria destacar el tema gastronòmic amb la transformació de la Festa de la Carxofa, després de dos anys de COVID, enguany ha retornat amb més força que mai, convertida en una festa gastronòmica de referència a escala territorial, i que a més ve acompanyada d'una ruta de platerets que a poc a poc s'està fent un lloc en les rutes gastronòmiques del territori. Durant aquesta Festa vam poder gaudir de l'últim espai que hem estat lluitant des de fa tant de temps, i és que finalment Amposta comptarà amb una àrea d'autocaravanes fixa i permanent amb tots els serveis.

I tots aquests canvis s'han produït en una legislatura marcada per una pandèmia mundial que ens ha afectat durant gairebé dos anys i on el turisme i la restauració van ser dos dels sectors més afectat i on hem intentat estar sempre al seu costat, creant nous canals de comunicació i contacte.

Per la part de l'Àrea de Desenvolupament Social i Econòmic he de confessar que la meua aportació ha estat més limitada, limitació donada per les dinàmiques internes de l'àrea que en molts casos impedeixen l'obertura a noves propostes, més enllà dels programes que ja venen subvencionats. Tot i això, també estic content, crec que Amposta s'ha convertit en una referència pel que fa a l'Economia Social a nivell nacional i podem lluir programes com les Comunalitats Urbanes amb l'Era, única a les Terres de l'Ebre, i els seus projectes tan interessants com la de fer una ciutat més jugable o de la sostenibilitat i sobirania energètica. També altres projectes que espero que en algun moment puguin veure la llum com l'impuls d'un projecte de moneda local.

Per l'altra banda, els polígons de la nostra ciutat també han estat una altra de les meues preocupacions i així durant aquest poc temps hem aconseguit la constitució i l'impuls de les associacions dels dos polígons, la creació d'unes webs per donar-se a conèixer i actualment tenim damunt la taula l'estudi per dur a terme un projecte de Comunitat Energètica que inclouria els dos polígons.

A banda com a regidor de l'àrea no voldria deixar de mencionar la creació d'unes noves subvencions per promoure els espais de coworkings a la ciutat i el suport sense fissures al projecte del Fablab, que és i serà una de les joies del futur d'Amposta.

Aquí no hi és tot sinó que també em sento orgullós d'haver estat al darrere de projectes transversals com els gots reutilitzables o unes festes majors més alternatives al Castell, però que al final sempre penso que tot són projectes de ciutat, on ho lideren persones concretes en un moment determinat, però que no són projectes personals sinó col·lectius que han fet i faran millorar i progressar la ciutat d'Amposta.

Per tot això (i moltes altres coses més) em sento orgullós de la feina feta, content d'haver pogut aportar la meua visió i el meu tarannà, i encara que amb sentiments contraposats, deixem pas a noves visions i gent amb ganes de continuar transformant Amposta.

He intentat continuar sent qui era, una persona "normal" que en un moment determinat de la seua vida va decidir dedicar el seu temps a aportar la seua visió per fer de la seua ciutat un lloc millor on viure. A partir d'ara ho seguiré com un ciutadà més, orgullós d’aquest pas per l’Ajuntament de la meua ciutat.

Regidor de Turisme i Promoció Exterior de l'Ajuntament d'Amposta

El més llegit