Les Terres de l’Ebre seguixen mostrant la seua solidaritat amb el Projecte Emma

La II Gala solidària del Projecte Emma, que va tenir lloc diumenge, 23 d’octubre, a la Unió Filharmònica d’Amposta va recaptar gairebé 3.000 € per investigar el càncer de mama

Guardet lo Cantador i la Rondalla Suc d'Anguila durant l'actuació de la II Gala del Projecte Emma
Guardet lo Cantador i la Rondalla Suc d'Anguila durant l'actuació de la II Gala del Projecte Emma | ICS Ebre
Aguaita.cat
26 d'octubre del 2022
Actualitzat a les 9:26h
A les 7 del vespre de diumenge va començar la Gala solidària organitzada pel ProjecteEmma, a l’Auditori de la UnióFilharmònicad’Amposta, coincidint amb la setmana en què s’ha celebrat el DiaMundial delCàncerdeMama.

Alumnes de l’escola de teatre i circ d’Amposta van anar escalfant l’ambient rebent els assistents a mesura que arribaven a l’Auditori, els quals van poder gaudir d’actuacions de diferents artistes del territori: Guardet i la Rondalla, Arrels dels Port, Cor Flumine, Origen 69, Rampaire, Eduard Sanchiz, Steinburg Drag i Drag Divax, Joan Rovira, Khalifa Grup i la Coral del Temple que va tancar la gala. L’espectacle va ser conduit per Manel Ramón i amenitzat per les drags Steinburg i Divax.

Durant la campanya del Projecte Emma s’ha comptat amb la col·laboració de centenars de persones, empreses, entitats i botigues del territori. Esta II Gala ha estat possible gràcies a la contribució Racó de la Festa d’Amposta, i del Boix Verd de Roquetes, que han tornat a fer la decoració; el càtering per als artistes, equip tècnic i organització ha estat a càrrec del Forn Germans Marín; Imagina Ràdio ha fet la producció de la gala, la part tècnica (so i llums) ha estat a càrrec de l’empresa Tot Sona d’Amposta, i l’Ajuntament d’Amposta a cedit l’Auditori de la Unió Filharmònica d’Amposta, escenari de la gala.

L’acte va iniciar amb el parlament de l’alcalde d’Amposta, Adam Tomàs, que va agrair a tots els assistents la seva presència i als implicats el seu altruisme. A més, va remarcar que el treball seriós d’investigació que estan portant les persones que hi ha al darrere del Projecte Emma, ha  donat la credibilitat que li pertoca al projecte, el quan omple d’esperança als pacients i familiars dels malalts de càncer de mama.

Tot seguit, JoanNin, director del ServeiTerritorialdeSalut a les Terresdel’Ebre, va posar en relleu que “iniciatives com el Projecte Emma que promouen la recerca, la investigació i la docència són molt importants per al territori” i va donar les gràcies a tots aquells que participen en aquest projecte per la tasca feta.

Per la seua part, la gerentdel’ICS a les Terresdel’Ebre, MariaFerré, va definir el Projecte Emma com “un exemple de solidaritat, de compromís i de feina ben feta” i va destacar la important d’este projecte per a avançar en els estudis per a trobar un tractament millor, i millorar així la supervivència i la qualitat de vida de les pacients. A més, va voler agrair a tots els implicats que hi donen suport i col·laboren.

A continuació, RosaRipollès, presidenta de la FundacióDoctorFerran va dir que “la recerca, la docència i la innovació són un pilar essencial en la societat d’avui en dia”. I va concloure el seu discurs dient que “el Projecte Emma hauria de ser l’inici d’un canvi en la recerca al territori.”

Enmig de les actuacions, LluïsaBertomeu, periodista reconeguda del territori i pacient de càncer de mama des de fa un any, va parlar des de l’experiència com a pacient i va recalcar que “ens hem de creure la sanitat que tenim”. També, va posar en valor el fet que les pacients puguin realitzar els tractaments al territori, sense necessitat de fer desplaçaments a Barcelona o Reus, i va agrair la realització d’actes com el d’ahir perquè “la música és l’aliment de l’ànima”.

La van acompanyar en el parlament RosaGuillamon, delegadadelaLliga contra el càncer d’Amposta, que va recordar que “la recerca és l’únic mitjà per a guanyar el càncer, per aquest motiu el Dr. Borràs es va comprometre a què la Lliga contra el càncer faria una aportació de 30.000 euros en 3 anys” .

Per la seua part, CarlosLópez, coordinador de recerca territorial de l’ICS a les Terres de l’Ebre i líder del ProjecteEmma, va agrair a tots els implicats el seu altruisme, sense la col·laboració dels quals este projecte mai hagués sigut una realitat. També, va explicar que s’ha fet amb les aportacions rebudes fins ara, i va parlar dels primers resultats obtinguts, gràcies a la investigació.

La cloenda de la gala va ser a càrrec del delegatdelGovern a les Terres de l’Ebre, AlbertSalvadó, que va cloure l’acte agraint a tothom la seva implicació altruista amb el Projecte Emma, el qual va dir que “és un exemple de recerca, talent i solidaritat”. Amb el seu parlament es va donar pas a l’última actuació de la nit protagonitzada per les guanyadores de l’euforICS, la Coral del Temple.