Esquerra commemorarà el cinquè aniversari de l’1 d’octubre amb un acte nacional a la Ràpita

Vilalta: “La tasca d’Esquerra a les Terres de l’Ebre és un exemple de la transformació que volem per a tot el país”

Aguaita.cat
23 de setembre del 2022
Actualitzat a les 19:37h
La secretària general adjunta d’Esquerra Republicana de Catalunya Marta Vilalta ha anunciat l'acte nacional per conmemorar l'1 d'Octubre a la Ràpita
La secretària general adjunta d’Esquerra Republicana de Catalunya Marta Vilalta ha anunciat l'acte nacional per conmemorar l'1 d'Octubre a la Ràpita | Cedida
La secretària general adjunta d’EsquerraRepublicana de Catalunya, MartaVilalta, ha manifestat, després de reunir-se amb la Federació de l’Ebre del partit, que “els projectes que Esquerra Republicana està liderant a les Terres de l’Ebre són un exemple de la transformació que volem que es desenvolupi arreu del país”.  

“Estem satisfets de poder liderar, de ser el motor i de ser aquells que van posar l’embrió de projectes com el Fons de Transició Nuclear, l’Estratègia Delta i la Reserva de la Biosfera de les Terres de l’Ebre; que són exemple de la transformació que no només volem per a les Terres de l’Ebre, sinó per a tot el país”. Ha afirmat. 

Vilalta ha reivindicat  la governança republicana: “es tracta de ser útil i de fer que les coses passin, de poder demostrar que les coses es poden de fer de forma molt diferent de com ho han fet els de sempre, quan els de sempre han manat com sempre”. 

Sobre les eleccions municipals del maig de 2023 Vilalta ha afirmat que “ens presentem per tornar a guanyar, per tornar a consolidar-nos i per continuar creixent”. Pel que respecta a les Terres de l’Ebre “aspirem a tenir l’hegemonia  ampliant el  número de candidatures, passant de les 46 de 2019 a les 50 en la convocatòria vinent, així com revalidar les majories als consells comarcals”. 

GranactenacionalalaRàpitapercommemorarl1d’octubre 

Vilalta ha anunciat que Esquerra Republicana commemorarà el cinquè aniversari de l’1 d’octubre amb un gran acte nacional, el 30 de setembre, a la plaça 1 d’octubre  de la Ràpita, a les 19 hores. A l’acte assistirà Oriol Junqueras, Marta Rovira, Pere Aragonès, Marta Vilalta, Lluís Salvadó, Meritxell Serret, Tània Verge, Natàlia Garriga, Alba Vergés, Anna Simó i Josep Caparrós. 

 “L’1 d’octubre va tenir molts llocs protagonistes que volem recordar i reivindicar, però la Ràpita va ser un dels llocs més protagonistes, on malauradament es va fer explícita  la violència molt contundent de la policia i de la guàrdia civil, i això no ho volem oblidar, al contrari, volem continuar denunciant-ho”. Ha afirmat Marta Vilalta.  

En este sentit, ha destacat que a la Ràpita va haver-hi més de vuitanta persones ferides i encara hi ha una desena de persones  amb processos judicials.