1 de 10

La XVI edició de la Pujada al Montsià amplia inscripcions per l’alta participació

La tradicional cursa de muntanya es celebrarà el pròxim 25 de setembre en memòria a Francesc Bort, «Madro»

Instantània d'alguns dels participants en passades edicions. | AFA.
per Aguaita.cat, Alcanar | 12 de setembre de 2022 a les 15:22 |
La XVI edició de la Pujada al Montsià, que tindrà lloc el pròxim 25 de setembre en memòria a Francesc Bort, «Madro» amplia inscripcions per l’alta participació. Un any més, i després de quinze edicions, la família de la Pujada al Montsià continua amb una bona proposta esportiva, el resum d’això és que quinze dies abans han hagut de tancar les inscripcions en arribar al topall de 350; així i tot, després de les moltes peticions per participar, han ampliat fins a 50 places per donar resposta a la demanda de gent que vol sumar-se a la jornada. I és que, esta prova esportiva, i memorial cap al company i amic Francesc Bort, contínua aportant novetats i sorpreses edició rere edició.

Enguany la principal novetat és que la sortida serà des de les Cases d’Alcanar, a la zona de Rocatallada, a tocar de mar.


L'organització vol, d'esta manera, recordar que aquella zona, tot just fa un any, va patir les devastadores pluges torrencials de l’1 de setembre del 2021, quan les Cases, Alcanar Platja i Alcanar, van resultar greument afectats. Iniciar la cursa a les Cases permetrà posar en valor l’esforç que tots i totes junts, i especialment els veïns i veïnes de les Cases, han fet per a retornar de la forma més ràpid possible a la normalitat.

Finalment, la sortida des de les Cases, servirà d’agraïment de l'organització cap als participants per la confiança i suport en l’edició passada, per això sortir des del costat del conegut i, ja reparat, esvoranc.


Així, el 25 de setembre, es farà un autèntic mar de muntanya, ja que sortint des del costat de la mar, s’arribarà, en el cas del recorregut absolut, a la Torreta (765 m), cim de la Serra de Montsià. La resta de recorreguts, malgrat no fer este cim, podran gaudir d’un magnífic recorregut que discorre quasi sempre amb algun angle enfocat al mar, amb el Delta de l’Ebre de fons. També es passarà per la Serra la Punta, zona de Cova Calitra, Sant Jaumes, Roca Roja, Mas de Mulet, Rajolars, Cogulla i Castellans, amb arribada al Centre Cívic d’Alcanar.

En l'àmbit competitiu, la cursa absoluta forma part del Circuit Open de la FEEC i del Circuit de Curses per Muntanya de les Terres de l’Ebre, on la Pujada al Montsià hi és present des de la primera edició.

 

Participació