1 de 10

Una educació en el lleure més inclusiva en la formació de la joventut del Montsià

L’educació de lleure infantil i juvenil es consolida en un estiu que per primer cop ha ampliat l’oferta formativa amb un nou projecte amb APASA

Cursos de premonitoratge al Consell Comarcal del Montsià | Consell Comarcal del Montsià
per Aguaita.cat, Montsià | 19 d'agost de 2022 a les 18:38 |
Aquest article es va publicar originalment el 19 d'agost de 2022 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L’interès de les persones joves del Montsià per formar-se en l’educació de lleure infantil i juvenil es corrobora un any més en un estiu que per primer cop ha ampliat l’oferta formativa amb un nou projecte amb APASA. «Els cursos de premonitoratge i monitoratge generen molt interès entre el jovent, perquè és un món on una persona estudiant durant l’estiu pot treballar i incorporar-se al món laboral. Això es deu a què tenim un territori que estacionalment demanda aquests perfils. El curs de premonitoratge d’Amposta ha vingut de la mà d’APASA i ha estat un projecte molt enriquidor a tots els nivells. També, perquè te n’adones que el que fas és donar una igualtat d’oportunitats a les persones d’este territori sigui quina sigui la seva condició i recorregut», explica Sònia Tomàs Roiget, consellera comarcal de Joventut al Montsià.

En total han sigut 13 persones usuàries d’APASA les que s’han format en el curs de “Curs d’iniciació al voluntariat i lleure educatiu” a Amposta. Un curs que els permetrà exercir com a suport a persones monitores.  


La Ràpita ha sigut l’altre municipi que ha acollit un curs de premonitoratge en el que s’han format a 21 persones joves. Pel que fa als cursos de monitoratge s’han dut a terme a Alcanar i Santa Bàrbara i han assistit 44 joves.

Els cursos formen part del catàleg formatiu anual que oferix la xarxa de serveis d’informació juvenil «Montsià Jove


 

 

Participació