1 de 10

El Festival In-FCTA arrenca la 6a edició amb una gala d'inauguració amb èxit d'afluència

El dijous es projectarà la pel·lícula Toscana, dirigida per Pau Durà i protagonitzada per l’actriu Malena Alterio i Francesc Orella, que seran presents durant la projecció i en faran la presentació

Fotograma del Film Toscana que presentaran els seus protagonistes, Malena Alterio i Francesc Orella dijous a Bot | FoscaFilms
per Aguaita.cat, Bot, Terra Alta | 1 d'agost de 2022 a les 13:40 |
Al voltant de 500 persones van assistir ahir a la Gala d’Inauguració del festival In-FCTA, el Festival de Cinema de la Terra Alta.

Una celebració que va obrir les seves portes a les 19h a la Plaça de l’Església de Bot perquè els assistents poguessin gaudir dels vins de Sant Josep Vins i d’una proposta gastronòmica de km.0 de la mà de La Lore, Meskebo i Sabors. I tot maridat musicalment amb l’actuació itinerant de la In-FCTA Band i La Farsa de Gandesa.


Finalment, a les 22h, va començar la Gala d’Inauguració, conduïda pels actors Juli Fàbregas i Jordi Díaz, que van donar pas a una performance teatral còmica dirigida i protagonitzada per Ivan Massagué (director d’In-FCTA), Mireia Aixalà i els mateixos mestres de cerimònies, Juli Fàbregas i Jordi Díaz. La gala ha culminat amb la proposta de videomapping creada per l’artista de renom internacional Xavier Bové, i acompanyada pels ballarins Violeta Pena i Héctor López.

Durant l’acte s’han presentat també els curtmetratges i films que es podran veure durant tota la setmana.


El festival, que se s’allargarà fins el proper dissabte 6 d’agost a Bot, arriba amb forces renovades i amb la voluntat de tornar a omplir de cultura les terres del sud. De dimarts a dissabte comptaran amb la presència a més, d’un foodtruck.

A la programació d’enguany es podran trobar els clàssics del festival, com ara els tallers formatius o la jornada familiar, però també importants novetats com la descentralització d’alguns dels actes del programa.

Així, tot i que In-FCTA va néixer a Bot i esta ha estat, i continua sent, la seua seu oficial, la voluntat de l’organització és anar sumant poblacions terraltines per crear un teixit comarcal d’actuació. En esta sisena edició, la sessió de dimarts es deslocalitzarà i passarà a celebrar-se al Celler Herència Altés de Gandesa.

Jornades temàtiques

Cada un dels dies de la setmana que dura el festival tindrà una temàtica concreta. Així, avui dilluns 1 d’agost és la jornada dedicada als curts professionals. A partir de les 22h, a la Plaça de l’Església de Bot, es projectaran els curtmetratges preseleccionats per la Secció In-FCTA HighLand Pro. A continuació hi haurà un petit col·loqui amb alguns dels directors i directores, així com dels protagonistes de les obres.

Dimarts 2 d’agost serà el dia dedicat al Foment Local. Aquest serà un dels dos dies en què l’activitat es trasllada fins a Gandesa, concretament al Celler Herència Altés, on es podrà gaudir, a partir de les 19h, de la projecció de l’aclamada Alcarràs, dirigida per Carla Simón.

El dimecres serà el dia de les famílies. Al matí s’organitzarà una sessió de ioga a les piscines municipals de Bot, amb rerefons musical cinematogràfic, mentre que a la tarda, a la Sala Camp (19:30h) hi haurà un espectacle circense, seguit de la projecció dels curts seleccionats per la Secció In-FCTA Mini, que sorgeix del projecte In-FCTA Escoles. Per finalitzar, projecció de curtmetratges infantils professionals i d’autor.

El dijous, segona sessió de Foment Local a Bot, en este cas a la Sala Camp, que obrirà les portes a partir de les 20:30h. A les 22:00h es projectarà la pel·lícula Toscana, dirigida per Pau Durà i protagonitzada per l’actriu Malena Alterio i Francesc Orella, que seran presents durant la projecció i en faran la presentació.

Divendres, segona sessió professional i temps també per als treballs no professionals. A partir de les 19h, a la Sala Camp de Bot, els assistents podran gaudir de música en viu i diferents propostes enològiques, gastronomies i culturals, fins que arrenquin de nou les projeccions de curtmetratges, tant de la secció professional, com les obres presentades a la secció amateur, In-FCTA HighLand.

Tallers matinals

Un cop inaugurada aquesta edició, des de dilluns 1 d’agost i fins al dijous, cada matí s’organitzaran jornades formatives amb tallers impartits per diferents personalitats del món cinematogràfic i artístic, i amb diverses temàtiques artístiques com a eix conductor. Els tallers s’impartiran cada dia a les 10h a la Sala Club de Bot i versaran sobre temàtiques tan dispars com les quimeres visuals (l’art del vídeomapping) o el guió cinematogràfic.

El taller del dimecres, jornada dedicat a les famílies, estarà dirigida a noi i noies d’entre 6 i 17 anys, mentre que el dijous, els assistents podran gaudir d’una masterclass de la mà de Rafa Montesinos, director de films i sèries cinematogràfiques com ara Parot.

Clausura del festival

Dissabte 6 d’agost tindrà lloc la gala de tancament d’esta sisena edició d’In-FCTA, així com el lliurament de premis del Concurs de Curtmetratges In-FCTA 2022. Serà, de nou, a la Sala Camp de Bot, a partir de les 19:30h, i durant la cerimònia de lliurament de premis, els assistents podran gaudir de diverses actuacions culturals, tant musicals, com plàstiques, visuals i escèniques. Un tancament de luxe per a una edició que espera captivar a tots aquells que s’apropin a gaudir de l’art en totes les seves expressions.

Sobre In-FCTA

El Festival de Cinema de la Terra Alta, In-FCTA, neix a Bot (Terra Alta) l’any 2017 de la mà de l’actor Ivan Massagué, director del Festival, i de Sorolla’t, grup de dinamització local de Bot. Es tracta d’un festival que té el cinema com a eix central, però que el combina amb moltes altres expressions artístiques i culturals.

L’objectiu principal del Festival de Cinema de la Terra Alta és generar un projecte que promogue, difongue i potencie l’art cinematogràfic en un format de qualitat i per a tothom, presentant i promocionant talents nacionals i internacionals, i combinant-lo amb altres arts escèniques, visuals, plàstiques o musicals, a la vegada que aprofita totes les oportunitats de la terra que l’acull, terra de vins i de gran producte. Un projecte que vol donar resposta a les necessitats, inquietuds i expectatives actuals, i que parteix de la coneixença de la gairebé inexistència de propostes culturals i artístiques d’esta índole a la comarca de la Terra Alta.

 

 

Participació