Educadores ambientals informen sobre el reciclatge a diferents illes de contenidors de la Ràpita

Es tracta d’una iniciativa que forma part de la campanya de civisme del govern municipal de la Ràpita per fomentar el reciclatge

Illa de contenidors per al reciclatge, a la Ràpita
Illa de contenidors per al reciclatge, a la Ràpita | Ajuntament de la Ràpita
Aguaita.cat
22 de juliol del 2022
Actualitzat a les 12:06h
Al llarg de l’estiu, diverses educadoresambientals del ConsorciPolítiquesAmbientalsdelesTerres de l’Ebre informen els rapitencs i rapitenques sobre el reciclatge i la necessitat de fer-ho. Se situaran a les illes dels contenidors de laRàpita de manera itinerant per tal d’oferir el servei a diferents punts del municipi. Esta setmana s’ha iniciat el servei i durant els mesos de juliol, agost i setembre es duran a terme diverses jornades.

ElregidordeMediAmbient, OriolClos, exposa que “iniciem una acció pedagògica amb educadores ambientals a peu de carrer per continuar transformant la Ràpita en un lloc més sostenible”. Clos apunta que “seguim treballant en noves actuacions encaminades a incrementar els percentatges de reciclatge a nivell municipal, perquè davant del context d’emergència climàtica que vivim és important que prenguem consciència i actuem”.

Es tracta d’una iniciativa que forma part de la campanya de civisme del govern municipal de la Ràpita per fomentarelreciclatge. La tasca que duen a terme les educadores ambientals consisteix a informar i sensibilitzar la ciutadania sobre els beneficis de reciclar: la reducció de gasos d’efecte hivernacle, l’estalvi d’energia, la disminució de l’ús de matèries primeres, la preservació del medi ambient… Així com incidir en el fet que no es deixin residus a l’exterior dels contenidors i atendre els dubtes que pugui tenir qualsevol persona.

A més, es reparteixen jocs de bosses de ràfia, cedides pel COPATE, a aquelles persones que les comunicadores detecten que fan una correcta tria dels residus a casa. Els jocs de bosses són per separar les fraccions de paper-cartó, envasos lleugers i vidre.