L'Ajuntament de Tortosa despenja una pancarta Feminista de la plaça de la Catedral

El col·lectiu Vaga Feminista Terres de l'Ebre diu que l'ens ha trigat" un minut a retirar la seua pancarta" i segueix reclamant llibertat d'expressió i una plaça pública per a tothom

Pancarta del Col·lectiu Vaga Feminista Terres de l'Ebre a la plaça de la Catedral de Tortosa
Pancarta del Col·lectiu Vaga Feminista Terres de l'Ebre a la plaça de la Catedral de Tortosa | Cedida
Aguaita.cat
02 de juliol del 2022
Actualitzat a les 16:27h
El col·lectiu VagaFeministaTerresdel'Ebre ha denunciat a través de les xarxes socials que l'AjuntamentdeTortosa ha tardat un minut a retirar la pancartapenjada a la plaçadelaCatedral en protesta per la denegació del permís per celebrar un acte per celebrar que l'avortament quirúrgic a les Terres de l'Ebre ja és una realitat. A la pancarta s'hi podia llegir" Els nostres cossos, la nostra decisió", en clara al·lusió a les interferències eclesiàstiques a l'hora d'opinar sobre les decisions personals de les dones.

L'Ajuntament de Tortosa va contestar a la instància del col·lectiu feminista que "l'ús de la plaça de la Catedral està reservat a esdeveniments organitzats per l'Ajuntament o el Bisbat". Afirmen que van proposar localitzacions alternatives perquè l'acte pogués dur-se a terme i que anteriorment ja s'han reubicat en altres espais de la ciutat altres iniciatives que havien demanat poder ocupar la plaça en qüestió.L'acte es va acabar celebrant anit el proper a la plaça dels Dolors. 

Tanmateix, el col·lectiu Vaga Feminista i partits del consistori com ERC demanen explicacions a L'Ajuntament pel fet que en una plaça pagada amb diners públics solament poden tenir accés a actes públics l'ens municipal i les autoritats eclesiàstiques.