Gavín exigix que l'Euromed pare a l'Aldea «És un menyspreu que no s'ature quan no tindria cap cost»

El secretari de Territori i Mobilitat diu que enllesteixen l'aprovació del pla director de Mobilitat de l'Ebre

Reunió de la Taula de Mobilitat de les Terres de l'Ebre a la seu de la delegació del Govern, a Tortosa
Reunió de la Taula de Mobilitat de les Terres de l'Ebre a la seu de la delegació del Govern, a Tortosa | Anna Ferràs ( ACN)
Aguaita.cat
27 d'abril del 2022
Actualitzat a les 0:47h
Vicepresidència ha enviat una segona carta al govern espanyol per exigir que 4freqüències per sentit de l'Euromeds'aturenal'estació de Tortosa-Amposta-l'Aldea, i també que es recuperen les dels Talgos i l'Avant que es vantreuredurantlapandèmia. Ho ha explicat el secretarideTerritoriiMobilitatipresident de la TauladeMobilitat de les Terresdel'Ebre, IsidreGavín, en la reunió de l'organisme este dimarts. "És gravíssim i un menyspreu per a la ciutadania ebrenca que passin de llarg trens que, pràcticament sense cost ni inversió, podrien donar servei al territori", ha reclamat. Gavín ha assegurat que el PladirectordeMobilitatdelesTerres de l'Ebre només ha de rebre el vistiplau de la Taula perquè s'aprove definitivament.

Gavín ha presidit la TauladeMobilitat de les Terres de l'Ebre a Tortosa, després de reunir-se a l'Aldeaambl'alcalde del municipi, Xavier Royo, i representants de la plataforma TrensDignes. Els ha informat de la segona carta que, després de sis mesos sense resposta, han tornat a enviar al govern espanyol per reclamar que s'aturin al menys quatre freqüències de l'Euromed per sentit a l'estació de l'Aldea, un compromís que s'havia aprovat al Congrés dels diputats al setembre de 2020.

El secretari de Territori i Mobilitat considera que ja no hi ha excuses per implantar el servei, així com els Talgos i també l'Avant que es van retallar amb la pandèmia. El projecte que planteja el Govern i la Taula de Mobilitat de l'Ebre és que el territori tingue entre 10 i 12 freqüències d'alta velocitat per anar a Tarragona i Barcelona o a València. "No és acceptable i continuarem pressionant al govern de l'Estat", ha assegurat Gavín.

La taula de Mobilitat ebrenca també ha parlat d'un paquet de millores a curt termini, entre els quals la revisiódelshorarisd'estacions de l'R15 i l'R16 com Ulldeconaoaltresmunicipis "per millorar el servei mentre no es traspassa Rodalies a la Generalitat. Infraestructures s'oferix a col·laborar amb el projecte de Kronospan per construir un ramal ferroviari des del polígonCatalunyaSud però diu que encara no se'ls ha dirigit "ningú".

Gavín ha assegurat que el Pla director de Mobilitat de les Terres de l'Ebre està a punt de finalitzar. Tant bon punt la Taula de Mobilitat haja fet "l'últim retorn", es podrà aprovar definitivament.