coronavirus

La Generalitat utilitza Tinder per demanar als joves que es vacunen

"És un match. Si encara no ens hem vist, demana'm una cita", es pot llegir a l'aplicació per lligar, en diversos anuncis del Govern

per Aguaita.cat, Catalunya | 5 de gener de 2022 a les 18:30 |
El punt de vacunació massiva de la Fira de Barcelona | ACN
Nova estratègia del Govern per incentivar la vacunació entre els joves. La Generalitat ha decidit utilitzar Tinder per anunciar-se i així promoure la petició de cites, especialment entre les persones entre 20 i 40 anys. Ho ha avançat RAC1 i ho ha confirmat aquest dimecres al matí la secretària de Salut Pública, Carmen Cabezas, en la roda de premsa de seguiment de la pandèmia. L'objectiu de la iniciativa del Govern és contactar amb el públic jove. La campanya es va iniciar la setmana passada i es mantindrà fins al 12 de gener.

Es tracta d'una campanya de publicitat que apareix l'aplicació per lligar amb un missatge clar: "És un match. Si encara no ens hem vist, demana'm una cita", es pot llegir en els anuncis. Hi haurà diversos missatges diferents, tots amb la recreació d'un vial de la vacuna.

 

L'aplicació, en un telèfon mòbil.


La situació epidemiològica a Catalunya no millora a les portes del retorn presencial a les escoles i universitats, que afecta un sector de la població que, precisament, el Govern vol vacunar. En plena sisena onada i amb la variant òmicron fent estralls, les dades del Departament de Salut d'avui situen un nou rècord de contagis: 32.556 casos nous en la primera jornada en què es consideren vàlids els resultats dels tests fets a casa i comunicats en farmàcies. Això fa que el total des de l'inici de la pandèmia arribi als 1.405.702 positius.


La secretària de Salut Pública ha detallat en la roda de premsa que la pressió sobre l'atenció primària continua sent alta. Salut va comptabilitzar este dimarts unes 63.500 visites als ambulatoris, una xifra lleugerament inferior al rècord registrat dilluns (més de 75.000 visites). "Això no ho vam veure en cap onada prèvia", ha exposat Cabezas, que també ha detallat que, per cada 1.000 casos de contagi per Covid, 9 pacients són hospitalitzats i 1,5 malalts ingressen a l'UCI. "Haver rebut la dosi de reforç redueix més de 15 cops el risc d'entrar a l'UCI i 7 vegades la possibilitat d'ingressar a l'hospital", ha afegit la secretària de Salut Pública.

Salut ha defensat el retorn presencial a les escoles el pròxim dilluns 10 de gener, després que el govern espanyol i les autonomies aprovessin la decisió per unanimitat. "L'educació és un dret fonamental, és un factor clau per l'equitat", ha apuntat Cabezas en la roda de premsa d'aquest dimecres, en què ha valorat el manteniment del calendari lectiu. "Sabem que els centres educatius s'han mostrat entorns segurs, per bé que no són impermeables a la situació epidemiològica actual", ha afegit Cabezas, que ha recordat que s'aplicaran els protocols habituals, com la ventilació de les aules, el funcionament en grups bombolla i l'ús de la mascareta, també als patis.

Altres notícies que et poden interessar

​​​​​​

 

Participació