El Terres Tast d'Amposta programa tres dies d’activitats al voltant del turisme responsable

Projeccions, tastos gastronòmics i un guiatge sorpresa seran algunes de les activitats de l’esdeveniment, del 23 al 25 de setembre

Fotograma del film Kayak no limits – Menorca in the dark de Joan Carles Moreno Álvarez i Isaac Padrós Suárez
Fotograma del film Kayak no limits – Menorca in the dark de Joan Carles Moreno Álvarez i Isaac Padrós Suárez | Joan Carles Moreno Álvarez i Isaac Padrós Suárez
Aguaita.cat
22 de setembre del 2021
Actualitzat a les 19:09h
La primera edició del festival Terres Tast aterra a Amposta per celebrar el turisme sostenible i responsable. En el marc del Dia Internacional del Turisme, que es commemora el 27 de setembre, l’Ajuntament d’Amposta i Terres Landscape & Travel Communication han organitzat tastos vitivinícoles i gastronòmics, projeccions de documentals i un guiatge sorpresa amb bicicleta, unes activitats que es podran gaudir de forma gratuïta en dos punts tan emblemàtics de la ciutat com la Torre de la Carrova i l’Oficina de Turisme.

El regidor de Turisme i Desenvolupament Social i Econòmic a l’Ajuntament d’Amposta, Pep Simó, explicava que tant les pel·lícules com les activitats preparades per al Terres Tast van de la mà amb el projecte de sostenibilitat i turisme responsable que es fomenta a la ciutat. "El futur va en sintonia cap totes aquestes coses que promouen els documentals que es projectaran al Terres Tast, ja sigui el transport en bicicleta, l’agricultura regenerativa o com aprendre a conviure i cuidar les diferents espècies de fauna i flora que hi ha al nostre entorn", deia Simó, qui afegia que "hem de crear noves mirades que possiblement ens recordaran a temps passats, però que ens ajudaran a entendre millor i repensar cap on anem".

El programa

El documental ’Slovenia. The land of bears’, una pel·lícula recentment premiada al Terres Travel Festival sobre el model de gestió sostenible del turisme a Eslovènia, inaugurarà el festival este dijous, a l’Oficina de Turisme. Divendres s’iniciaran els actes a l’interior de la Torre de la Carrova amb la projecció de ’Kayak no limits, Menorca in the dark’, un film que tracta l’odissea d’un jove amb discapacitat visual i física que va circumnavegar l’illa de Menorca amb caiac. D’altra banda, el dissabte 25 hi haurà un guiatge sorpresa en bicicleta, amb l’Oficina de Turisme com a punt de trobada, mentre que a la tarda hi haurà les projeccions ’Kiss the ground’, sobre agricultura regenerativa, i ’The soul of a cyclist’, de mobilitat sostenible, ambdós a la Torre de la Carrova. Al mateix lloc se celebrarà també un tast de gastronomia km 0 liderat pel restaurant Els Ullals. Tots els actes són gratuïts amb reserva prèvia a la web terrestast.com, excepte el tast gastronòmic, que es pagarà abans de començar l’activitat.
 

Cartell del Festival Terres Tast Foto: Cedida