Vacunació sense cita prèvia en els municipis ebrencs amb menys població immunitzada

L'estratègia de vacunació, dirigida especialment a majors de 40 anys, es desplegarà inicialment en quatre centres

per Aguaita.cat, Gandesa | 6 de juliol de 2021 a les 19:43 |
Pla tancat d'un jove després de rebre la vacuna contra la Covid-19 a Gandesa, al punt de vacunació sense cita prèvia que s'ha posat en marxa este dimarts | Cedida per Salut ( ACN)
Aquesta informació es va publicar originalment el 6 de juliol de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Els municipis de les Terres de l'Ebre que presenten un baix percentatge de població immunitzada de la covid-19 tindran punts de vacunació sense cita prèvia. Es tracta d'un sistema que s'ha posat en marxa aquest dimarts i de moment, s'estendrà a quatre Equips d'Atenció Primària (EAP). El primer centre on s'ha posat en marxa aquesta estratègia de vacunació ha estat l'EAP Terra Alta, a Gandesa, on s'han inoculat 317 primeres dosis. Salut fa una crida especial a totes aquelles persones majors de 40 anys que encara no s'hagin vacunat, ja que és el col·lectiu amb més risc de patir complicacions. Els següents punts de vacunació seran l'EAP d'Ulldecona-La Sénia, l'EAP Ametlla de Mar-Perelló i l'EAP Sant Carles de la Ràpita-Alcanar.

La gerent de la Regió Sanitària de les Terres de l'Ebre, Mar Lleixà, alerta que "la disponibilitat de dosis no és molt elevada, però malgrat això s'ha volgut apostar per aquesta campanya tenint en compte que s’anirà repetint el model a mesura que es tingui més disponibilitat de vacunes." Per aquest motiu, Lleixà demana "prudència" a la població a l'hora d’assistir als punts de vacunació sense cita prèvia.


En este sentit, Salut no fa públic l'hora i lloc en què es posa en marxa estos punts de vacunació, per tal d'evitar efecte crida de veïns d'altres municipis que puguen concentrar un alt volum de persones. L'estratègia de vacunació va dirigida a la població de referència de cada EAP i cal dur el DNI i la targeta sanitària i no haver passat haver passat la malaltia en els sis darrers mesos per poder-se vacunar.

 

Participació