Meritxell Roigé signa el primer tauler produït a la fàbrica de Kronospan a Tortosa

L'exalcaldessa ha estat convidada a signar-lo quan la planta està en ple funcionament

Aguaita.cat
28 de febrer del 2024
Actualitzat a les 20:22h
Meritxell Roigé signa el primer tauler fabricat a Kronospan
Meritxell Roigé signa el primer tauler fabricat a Kronospan | Cedida
La portaveu de JuntsperTortosa, MeritxellRoigé, ha signat el primertauler que va sortir de la fàbrica que Kronospan va posar en marxa l’any passat al polígonCatalunyaSud.
 
Convidada per l’empresa, ja que quan van decidir implantar-se a Tortosa, iniciar la tramitació i l’activitat n’era l’alcaldessa, Roigé s’ha mostrat molt satisfeta que “un projecte que vam veure néixer i créixer, siga una realitat, generant més llocs de treball cada dia”.

Així mateix, Roigé ha celebrat que es continue el procés iniciat per l’anterior govern per ampliar el polígonCatalunyaSud i construir un ramalferroviari al Catalunya Sud que connecti amb el CorredorMediterrani, fet que permetrà seguir creant nou teixit industrial a la ciutat. “Esperem que siga una realitat i que no es demore en el temps”, ha valorat la portaveu.

La multinacional d’origen austríac Kronospan va iniciar la construcció de la seua planta a Tortosa el 2021 amb una inversió inicial de 180 MEUR. El primer tauler va produir-se ara tot just fa un any, el 10 de març, i la llavors alcaldessa ha estat convidada a signar-lo quan la planta està en ple funcionament.

Kronospan està produint en estos moments 40.000 metres quadrats diaris de taulers de fusta. La inversió de Kronospan superarà els 600 milions gràcies a la nova inversió que es projecta, que suposarà 250 llocs de treball directes i 1.500 d’indirectes addicionals.

Esta no és l’única implantació que es va fer possible a Tortosa durant l’anterior mandat, i és que a més de Kronospan també es va establir Florette i Lucta va comprar els terrenys per erigir una nau amb una inversió de més de 25 milions d’euros, creant llocs de treball qualificats. A més a més, també van arribar implantacions comercials als Portals de ciutat com Primaprix, Tiendanimal i BurgerKing.