L'ús de les xarxes socials augmenta: ja som 8 de cada 10 internautes

Publicat el 11 de gener de 2013 a les 20:30


Facebook segueix sent la xarxa social per excel•lència (en són usuaris el 96 per cent dels internautes espanyols entre els 18 i els 55 anys) però Twitter ja està en el mateix quant a notorietat i, tot i que registra menys usuaris, ha augmentat força en comparació al 2011 (del 34 % al 46 %). Per cert, tot un encert la creació per part de Twitter del resum de l'any, 2012. El teu any a Twitter, que permetia a tots els usuaris descobrir com ha estat el seu any a Twitter, amb una bona estadística sobre els missatges més retuitejats, quins han estat els tuits d'or (de més rellevància), els de més difusió... una divertida manera de veure què has escrit i sobre què al llarg de l'any. Als que no l'hagueu provada, us la recomano.

Però seguint amb l'estudi sobre xarxes socials, dir-vos que LinkedIn continua guanyant terreny i tot apunta que seguirà creixent en el 2013, sobretot tenint en compte que ara permet també la creació de pàgines corporatives d'empresa, a més de les personals. A més, cada cop més, LinkedIn està prenent relleu no sols com a xarxa de contactes professionals, sinó també per cercar ofertes de llocs de treball o nous talents.

Pel que fa a Instagram i Pinterest, totes dues han viscut un fort creixement en aquest 2012 tot i que els nivells de penetració són força més baixos i, per tant, es presenten com a xarxes complementàries.

L'estudi evidencia també que el 56 % de les persones que accedeixen a les xarxes socials ho fa ja per un dispositiu mòbil (telèfons intel•ligents o tauletes), i que el 64 % dels usuaris segueix o es fa fan d'una marca. El que més l'interessa quant a continguts són ofertes de feina (52 %), beques (44 %), promocions i ofertes (44 %), informació sobre productes (34 %), concursos (34 %) i informació de contacte amb atenció al client (31 %). O això diuen...

Sigui com sigui, sembla que el futur ens porta a estar més relacionats a la xarxa però, ep!, no oblidem també que, de tant en tant, cal aixecar el cap de la pantalla i relacionar-nos amb els del nostre entorn.

Si voleu llegir més articles de Maite Ruiz, també podeu fer-ho al seu bloc.