Les Terres de l’Ebre, protagonistes de la cinquena etapa de la Volta Ciclista a Catalunya

L’etapa Terres de l’Ebre, amb inici a Tortosa i final al Port recorrerà 178,6 km de les quatre comarques i comptarà amb tres ports de muntanya puntuables

La presidenta del Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona Meritxell Roigé durant la presentació de la Volta a les Terres de l'Ebre
La presidenta del Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona Meritxell Roigé durant la presentació de la Volta a les Terres de l'Ebre | Cedida
Aguaita
02 de febrer del 2023
Actualitzat a les 11:19h
Les Terresdel’Ebre seran l’escenari protagonista de la cinquenaetapa de la VoltaCiclistaaCatalunya en la seua 102aedició que es disputarà entre els dies 20 i 26 de març. Amb sortida a Tortosa i un exigent darrer tram molt exigent amb l’ascens fins al PortelldelCaro. L'etapa comptarà amb un recorregut de 178,6 km. Serà la tercera arribada en altura de l’edició, en un port de categoria especial amb la duresa necessària per ser determinant en la resolució final de la cursa. L’etapa passarà per les quatre comarques ebrenques: Baix Ebre, Ribera d’Ebre, Terra Alta i Montsià i sumarà un ascens acumulat de 2.500 metres.

Els detalls de l’etapa s’han fet públics este dimecres a Barcelona durant l’acte de presentació de l’edició d’enguany de la Volta. La competició tindrà a les Terres de l’Ebre un total de tres ports puntuables: l’Alt de Bot, el Coll de Som i la pujada final al Port. El 24 demarç tindrà lloc la sortida a Tortosa i els ciclistes continuaran en direcció a Gandesa, pujaran per Bot fins arribar a MóralaNova i es dirigiran cap a Amposta havent pujat el ColldeSom i havent passat per Miravet i Benifallet. La ruta continuarà en direcció a Roquetes per acabar amb l’ascens al Port. Un total de 25 equips, amb els millors ciclistes del món, prendran part en aquesta edició de la Volta, que es manté consolidada com una cita obligada del calendari internacional de ciclisme.

Unaparadorinternacional per alesTerresdel’Ebre

L’acord de patrocini entre els organitzadors de la VoltaCiclistaaCatalunya i el PatronatdeTurisme de la DiputaciódeTarragona permetrà projectar la imatge de les Terres de l’Ebre al món gràcies a l’enorme repercussió mediàtica d’esta competició ciclista. Durant l’acte de presentació de laVolta, la presidenta del PatronatdeTurisme de la Diputació, MeritxellRoigé, ha destacat “l’oportunitat que la Volta representa per posicionar les Terres de l’Ebre com una destinació única per a la pràctica de ciclisme en un esdeveniment de primer nivell i amb enorme impacte mediàtic”. Segons la presidenta del Patronat, “l’etapa permetrà mostrar els principals actius turístics que ens posicionen com a una de les millors destinacions sostenibles del món”. Al final de l’acte de presentació, Roigé, ha fet el lliurament d’una de les Medallesd’Honor de la VoltaCatalunya a NéstorBiosca, persona de llarga trajectòria en el ciclisme a les Terres de l’Ebre.

La Volta a Catalunya, la tercera prova ciclista per etapes més antiga del món després del TourdeFrança i el Girod’Itàlia, encara enguany la seva 102a edició en un gran moment, plenament consolidada dins el calendari UCI World Tour i amb la presència dels millors equips ciclistes del món, que buscaran prendre el relleu en el palmarès de la cursa del colombià Sergio Higuita, vencedor el passat 2022. La darrera edició de la Volta va tenir un impacte de més de 11,5 milions d’espectadors únics arreu del món gràcies a la seva difusió a 190 territoris.

A més del ressò mediàtic de l’etapa, que incorpora el nom de Terres de l’Ebre, l’acord amb el Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona garantirà la visibilitat i la promoció de la marca turística durant tot l’esdeveniment.