L’empresa ebrenca Kenshô i el centre tecnològic Eurecat han subscrit una col·laboració, amb l’objectiu d’estudiar la fermentació en fase sòlida com a eina per incrementar la sostenibilitat del procés d’elaboració de productes fermentats com el sake i el miso mediterranis, a l’Ampolla.
En el marc d’este projecte d’R+D+i, Eurecat ha estudiat la recuperació de potencials microorganismes fermentatius de les aigües de rentat d’una varietat d’arròs ecològic cultivat al Delta de l’Ebre per a la seua posterior valorització mitjançant la fermentació en fase sòlida. Este estudi obre les portes a l’empresa cap a la producció de nous productes fermentats de forma sostenible, minimitzant així l’impacte ambiental i reduint les emissions de gasos amb efecte d’hivernacle derivades de subministraments en 93 kg de CO2 aproximadament.
El projecte ha comptat amb el suport d’ACCIÓ en el marc dels Cupons ACCIÓ Green amb el finançament del Fons Climàtic de la Generalitat de Catalunya i ProACCIÓ Green, un programa conjunt amb el Departament d’Acció Climàtica, Agricultura i Agenda Rural.
Tant el centre tecnològic Eurecat com l’empresa Kenshô formen part del HUB Foodtech & Nutrition, l’ecosistema publicoprivat d’empreses, institucions i centres de recerca de l’àmbit tecnològic i alimentari de la Catalunya Sud. El hub és un projecte amb impacte en la competitivitat de les empreses tecnològiques i alimentàries, que busca connectar de manera eficient tots els agents amb capacitat real d’accelerar la transformació econòmica i social de la Catalunya Sud.
L’empresa ebrenca Kenshô i Eurecat estudien la fermentació per elaborar sake i miso sostenible
El centre tecnològic Eurecat i l’empresa Kenshô han dut a terme un projecte de recerca centrat en la recuperació i valorització de potencials microorganismes per a la producció de nous productes fermentats de proximitat
ARA A PORTADA
-
-
L'element únic de les festes de la Cinta de Tortosa: un circuit de penyes que mou un miler i mig de joves Natàlia Pinyol
-
L'alcalde de la Ràpita trasllada a Illa un projecte d'«aqüicultura fotovoltaica» a la badia dels Alfacs Redacció
-
Amposta estrena una planta de biomassa i inverteix 90.000 euros més en la millora de les instal·lacions esportives Redacció
-
Publicat el 19 de desembre de 2023 a les 11:33
Actualitzat el 19 de desembre de 2023 a les 11:47
Et pot interessar
-
Societat La flota d'arrossegament de la Ràpita reprèn l’activitat amb captures superiors a l’any passat
-
Societat Els promotors del parc eòlic de les Colladetes busquen inversors entre els veïns del Perelló
-
Societat L’atur puja un 2,24% a les Terres de l’Ebre i el Camp de Tarragona durant l’agost
-
Societat Tortosa destina més de 700.000 € a comprar els terrenys per al nou hospital de les Terres de l’Ebre
-
Societat Amposta encetarà el curs escolar amb una conferència de David Bueno sobre el cervell dels adolescents
-
Societat Què fer el cap de setmana del 29 al 31 d'agost a les Terres de l'Ebre?