Ingredient molt vinculat a les dates de la quaresma i la Setmana Santa, l'abadejo té molt d'arrelament al receptari local. Antigament, associat a les faenes del camp com a producte en conserva que permetia consumir-lo en èpoques en que no es disposava dels electrodomèstics actuals. A més, és un dels productes més singulars del Mercat de Tortosa on persisteixen diversos comerços de llarga tradició vinculats amb la venda de salaons. La importància de la navegació fluvial i el fet que el riu Ebre fos una de les principals portes d'entrada de mercaderies cap a la península han contribuït que este peix originari dels mars freds del nord siga, encara avui, un dels menjars més representatius de la cuina tortosina.
Coincidint amb el cicle Cada Mes Un Mos, diferents establiments de restauració de Tortosa ofereixen des del 26 de març fins al 5 d'abril diversos plats que tenen l'abadejo com a ingredient principal. La iniciativa, a càrrec del gremi de restauradors Platigot, es pot consultar a la web de la Federació Tortosa Més https://www.tortosames.com/capital-de-la-cultura-catalana-2021/
L'abadejo, protagonista del cicle «Cada Mes Un Mos» a Tortosa
El cicle Cada Mes Un Mos, inclòs dins l'eix del menjar de la Capital de la Cultura Catalana Tortosa 2021, té com a protagonista estes setmanes l'abadejo

- Abadejo en una parada del Mercat Municipal de Tortosa -
- Tortosa Turisme
ARA A PORTADA
Publicat el 26 de març de 2021 a les 15:14
Actualitzat el 26 de març de 2021 a les 15:32
Et pot interessar
-
Societat Amposta ret homenatge a les llevadores amb una plaça commemorativa
-
Societat El forçut de Deltebre Joan Ferrer és un dels 18 jugadors de «Traitors», el nou programa d’Antena 3
-
Societat Eurecat d'Amposta desenvoluparà una nova generació de reactors de metanol
-
Societat Una experiència immersiva sobre els riscos de l'alcohol, a la final de l’Audi Creativity Challenge 2025