La Denominació d'Origen Protegida Terra Alta celebra dilluns la segona edició del GastroOli a l'Espai Mercat de la Boqueria de Barcelona. La jornada promou i difon els olis novells de la comarca, amb l'oli verge extra de la varietat Empeltre com a producte estrella. La trobada està concebuda per als professionals de la cuina amb sessions de showcooking, enguany sense públic, però que es retransmetran en directe per Youtube. Hi participa el gastrònom Pep Nogué, els cuiners del restaurant Miravall de Batea, i Gesamí Caramés, presentadora del programa Cuines de TV3. La DOP Oli Terra Alta va ser triomfadora amb 5 guardons de les diferents categories als Premis CDO de Reus.
Les sessions gastronòmiques i culinàries "serviran per estimular la innovació, promocionar la cultura alimentària, recopilar i difondre els coneixements per millorar la competitivitat dels professionals i les empreses del sector gastronòmic del territori". Hi participaran les escoles d'hostaleria i turisme de Catalunya.
La DOP Oli Terra Alta promocionarà la seua singular varietat Empeltre, ja que és l'única DOP catalana que té aquesta varietat. L'11% de la producció mundial d'Empeltre es concentra a la comarca ebrenca.
La DOP Terra Alta presenta els olis novells a l'Espai Mercat de la Boqueria
La segona edició del GastroOli oferirà sessions de showcooking retransmeses en directe
ARA A PORTADA
Publicat el 13 de gener de 2022 a les 16:12
Actualitzat el 13 de gener de 2022 a les 17:45
Et pot interessar
-
Societat HIFE engega un concurs fotogràfic per la Setmana Europea de la Mobilitat
-
Societat La línia ferroviària R15 quedarà tancada dos dies per obres
-
Societat La URV estudia des del Campus Terres de l'Ebre com abordar la prevenció del suïcidi en l'entorn universitari
-
Societat Els pobles de l’Ebre, al centre del nou pla del Govern per protegir-se dels incendis
-
Societat Amposta acollirà el primer concurs televisiu drag de Catalunya: arriba el Delta Drag
-
Societat Nous documents revelen sismes amagats al Castor i reobren el debat sobre la falla Amposta