Ignasi Blanch participa a Berlín en el projecte del 60è aniversari de l'aixecament del mur

'Parlo d'Amor All Over the World' a Berlín, una nova proposta en format vídeo de l'il·lustrador roquetenc Ignasi Blanch

Mosaic sobre l'obra 'Parlo d’Amor' d'Ignasi Blanch en diferents idiomes
Mosaic sobre l'obra 'Parlo d’Amor' d'Ignasi Blanch en diferents idiomes | Cedida
Aguaita.cat
09 d'agost del 2021
Actualitzat a les 20:13h
L'il·lustrador del Baix Ebre Ignasi Blanch participa en el projecte artístic PERMEABLE PLACE-FAIR TRANSITIONS (Lloc permeable, transicions justes) en motiu del 60è aniversari de l'aixecament del mur de Berlín el proper dijous 12 d’agost a la capital alemanya. Una exposició multimèdia amb propostes en suport vídeo a l’aire lliure i just a l’espai on es troba l’East Side Gallery, el tros 
més llarg que es preserva com a projecte artístic de l’històric mur de Berlín.

L'il·lustrador de Roquetes va ser l'únic representant de l'Estat en el pprojecte internacional East Side Gallery. L'obra que ara presenta és en format vídeo i explica amb claredat i amb una altra gama cromàtica el significat de la primera que ja celebra 31 anys. Una proposta per denunciar la manca de llibertat a molts països per estimar a qui es vulgui i una denúncia contra l’homofòbia 
creixent.

Una Acció Popular a la ciutat  on va néixer 

A la East Side Gallery de Berlín hi ha l'obra PARLO D'AMOR d'Ignasi Blanch. Esta pintura està reproduïda per ell mateix i a mida real des de fa 20 anys, a la ciutat de Roquetes on va néixer. 
Per mostrar-ho a l'exposició a Berlín, Ignasi Blanch va organitzar una acció on van poder participar tota la gent de la ciutat que ho desitgés. Va proposar restauració de la reproducció del Mur i la pintura “Parlo d’Amor” de Roquetes i molta gent i amics del poble van participar i van acudir un dissabte a pintar. 

D'alguna manera, el mural "PARLO D'AMOR" a Berlín forma part de les seues vides i han crescut amb aquesta imatge a la seva ciutat que existeix des de fa molts anys. La proposta també forma part de esta col·laboració de tantes persones amigues.
 

Repintada de la rèplica de la il·lustració del Mur de Berlín per part de la gent de Roquetes i l'autor Ignasi Blanch Foto: Cedida
 

Esta acció està presents a l’exposició i forma part del vídeo que presenta l'artista Gabriele Nugara on hi ha una part dedicada a Ignasi Blanch i les imatges gravades han estat cedides per Roquetes Comunicació.

Una Proposta Personal  que arriba a molts Països

Per altra banda Blanch explica: “Per preparar la meva proposta personal vaig demanar a tots els amics i coneguts la frase PARLO D'AMOR en diferents idiomes. Vaig fer una crida i es va crear una xarxa molt gran i vaig rebre centenars de propostes. Amb el meu vídeo vull parlar d’estimar lliurement i presentar una queixa sobre països on estimar persones del mateix sexe és un delicte i és penalitzat. Estimar és un acte de llibertat que tothom ha de respectar”. El missatge ha pogut arribar a molts països del món.

El quadre "PARLO d'AMOR" adquireix al 2021 colors més vius i amb més idiomes per convertir-se en un missatge més directe en format vídeo, amb l'edició de l’amic i artista Jan Barceló. 

El vídeo amb els idiomes diversos i els nous colors de l’Ignasi es titula “PARLO D’AMOR ALL OVER THE WORLD”. Per aquesta peça, han col·laborat els músics Pili Cugat i Carlos Lupprian creant una nova versió de la cançó “Sé una dolçá mà” dedicada a Blanch i present al seu darrer disc, amb text del poeta Vicent Pellicer. Un luxe que afegeix més identitat al vídeo de la mostra a Berlín.

El projecte, anomenat PERMEABLE PLACE – FAIR TRANSITIONS (lloc permeable – transicions justes), està impulsat per la Stiftung Berliner Mauer, la fundació que protegeix la memòria històrica al voltant del mur de Berlín; la Wirtschaftsförderung Friedrichshain-Kreuzberg, l'ens d'impuls econòmic del districte de Friedrichshain-Kreuzberg; i l'associació d'artistes Art up – Erfolg im Team. A banda de Blanch, hi participaran dos artistes més que ja van contribuir a l'East Side Gallery, Sabine Kunz i Fluvio Pina, i sis creadors més del grup ART-UP, Gabriele Nugara, Arthur Jongebloed, Jeroen Goulooze, Regina Kelaita, Suzann El-abboud i Karina Villavicen.

La inauguració és a Berlín a les 20h este proper dijous 12 d’agost de 2021, a l’East Side Gallery, Mühlenstrasse 73 de Berlín.