El grup Balfegó obté un dels premis Aliments d'Espanya

Publicat el 08 d’abril de 2015 a les 11:09
Actualitzat el 10 d’abril de 2015 a les 11:28

Granja d'engreix de tonyines roges a l'Ametlla de Mar. Foto: Grup Balfegó


El grup tonyinaire Balfegó, de l'Ametlla de Mar, ha estat reconegut amb un dels premis Aliments d'Espanya, concretament en la categoria de Producció de Pesca i Aqüicultura, concedits anualment pel ministeri d'Agricultura, Alimentació i Medi Ambient. Estos premis reconeixen la tasca desenvolupada per empreses, organitzacions i professionals a favor de la producció, oferta i divulgació dels aliments espanyols de qualitat, així com la seua contribució al desenvolupament del sector agroalimentari del país.

En el cas de grup Balfegó, el jurat ha valorat "l'aposta estratègica de la companyia per la pesca i aqüicultura sostenible i responsable de la tonyina roja, la transparència, la política d'inversió contínua en R + D + I, l'alta qualitat del producte, així com els resultats dels plans d'internacionalització i diversificació de l'activitat ".

En l'última dècada, la companyia ha estat pionera en la implantació de sistemes propis d'autocontrol, transparència i traçabilitat i ha impulsat noves mesures de gestió, davant diferents organismes internacionals, per assegurar la sostenibilitat de l'espècie. Entre elles, hi destaquen, el canvi dels períodes de pesca o l'ús d'observadors en vaixells i granges d'engreix.

En este mateix període, el grup Balfegó també ha mantingut una inversió constant en investigació científica. De fet, l'empresa ha col·laborat amb diferents organismes, com ara l'IEO, CSIC, ICCAT i diferents universitats espanyoles, per millorar el coneixement sobre aspectes, com ara el comportament migratori i reproductor de la tonyina roja, la qual cosa ha permès millorar els sistemes de gestió d'esta pesqueria.

En esta edició dels premis Aliments d'Espanya, el jurat també ha guardonat Grefusa, estaurant càtering, Cellers Robles, Interporc, així com a RTVE i el periodista Vidal Maté, per la seua tasca de difusió dels aliments produïts a l'Estat espanyol.