Esta setmana el Centre d’Empreses de Flix ha acollit un curs de formació per a docents per donar a conèixer què és la tecnologia del 5G i quin pot ser el seu impacte en el sector socioeconòmic del territori. Es tracta d’un projecte de la Fundació i2Cat i l’Institut de Ciències de l’Educació de la URV i l’àrea 5G de les Terres de l’Ebre que ja es va iniciar el curs passat amb un cicle de xerrades formatives a professorat de l’Institut de Móra d’Ebre i l’Institut de Flix. La iniciativa té l’objectiu d’encaixar la formació en 5G i en digitalització als Cicles Formatius del món de l’electrònica i la informàtica. Enguany, està previst que la formació s’amplie a professors de centres de les quatre comarques de l’Ebre amb la finalitat que es puguen oferir nous mòduls 5G en cicles formatius de Grau Mitjà i superior els cursos vinents. “Amb tot este procés volem aconseguir que les empreses del territori tinguen al seu abans tècnics especialitzats en tecnologia 5G, en un projecte pioner a Catalunya per a la captació i formació de nou talent”, ha explicat Albert Pujol, dinamitzador TIC al Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre.
Al 2021 és va engegar una prova pilot a l’Institut Julio Antonio de Móra d’Ebre amb la incorporació d’un mòdul de 5G dins dels estudis de microxarxes. Es tracta d’un mòdul dividit en una part teòrica impartida a l’aula i una part pràctica que es va realitzar al laboratori CoEbreLab 5G del Polígon del Molló, propietat del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre. Un cop comprovada la viabilitat del projecte, es vol formar al docent dels centres de les Terres de l’Ebre amb estudis d’informàtica, per tal d’ajudar-los i esperonar-los a implementar el mòdul.
Per altra banda, per a l’any vinent ja s’ha pogut aconseguir un curs d’especialització de 300 hores de Grau Superiror en 5G, que també serà el primer de tot el país i que s’impartirà a l’institut Julio Antonio de Móra d’Ebre, un centre especialitzat amb la branca d’electrònica, com ho és l’Institut de Flix. L’objectiu es poder valorar a meitat del curs vinent com es pot treballar aquest mòdul des de la branca d’electrònica.
“Cal treballar de manera conjunta i fer aquests estudis singulars, però sobretot adaptant-los a la nova realitat. Uns estudis d’electrònica i informàtica claus per a la inserció però que cada vegada hauran de ser més específics ja que tot avança molt ràpid”, ha explicat Montserrat Perelló, directora dels Serveis Territorials de les Terres de l’Ebre, i ha afegit que l’objectiu és que cada cop puguem gaudir més d’estes noves exigències a casa nostra.
El Centre d'Empreses de Flix acull jornades de formació sobre tecnologia 5G per a docents de les TE
La finalitat que es pu-guin oferir nous mòduls 5G en cicles formatius de Grau Mitjà i superior els cursos vinents
ARA A PORTADA
-
-
Part del professorat de l’Institut Dertosa «planta» la directora accidental en un claustre extraordinari Sílvia Berbís Morelló
-
Veïns acusen la Diputació de Tarragona de bloquejar la millora de la Carretera de la Vergonya Xavi Llambrich
-
Investigada per maltractar un pitbull fins deixar-lo amb la pell i els ossos a l’Aldea Sílvia Berbís Morelló
-
Primavera rècord de nits tropicals a les Terres de l’Ebre, amb registres mai vistos a Amposta, l’Aldea i Ulldecona Xavi Llambrich
Publicat el 16 de juny de 2022 a les 16:42
Actualitzat el 16 de juny de 2022 a les 16:50
Et pot interessar
-
Societat Desmantellen un punt de venda de drogues a l’Aldea i detenen un home de 49 anys
-
Societat Revetlla de Sant Joan 2025 a les Terres de l'Ebre: fogueres i activitats
-
Societat Ascó II inicia el 30è cicle d’operació després d’una parada amb més de 13.500 ordres de treball
-
Societat El port esportiu de les Cases d’Alcanar queda buit i el Club Nàutic denuncia «engany i marginació»
-
Societat Investiguen per prevaricació Joan Alginet, expresident del Consorci d’Aigües de Tarragona
-
Societat Tortosa activa un procés participatiu per repensar la plaça Francesc Macià de Ferreries