
Entre el 30 de maig i el 8 de juny s’han programat una cinquantena d’activitats a les Terres de l’Ebre en el marc de la SetmanaBio, que es farà a tot Catalunya. Esta iniciativa té com a objectiu agrupar diverses actuacions amb la finalitat de promoure i donar a conèixer la producció i l’alimentació ecològiques i difondre-les i promocionar-les sota un paraigua comú. Durant estos dies, hi haurà xerrades divulgatives i tècniques, tastos de productes, activitats infantils, visites guiades a explotacions, menús especials a restaurants, etc.
El director dels Serveis Territorials del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural a les Terres de l’Ebre, Pere Vidal, ha presentat les activitats de la II edició de la SetmanaBio programades al territori. N’hi ha de formatives i de divulgació, adreçades tant a infants i famílies com a professionals de l’agricultura que vulguen millorar els seus coneixements en les tècniques ecològiques i biodinàmiques.
Cal destacar que tots els sectors productius (oli, vi, verdura, cítrics, arròs i fruita dolça) estaran presents durant la II edició de la SetmanaBio, apadrinada pel cuiner Nandu Jubany. Estos sector proposen activitats divulgatives on s’explicarà als visitants el què fan i com ho fan. En esta segona edició, segons la nota de premsa emesa, tindran un paper important també les botigues, que faran presentacions diàries amb tastos i explicacions dels mètodes de treball i elaboració d’alguns productes.
Finalment, 12 restaurants s’han sumat a la iniciativa i oferiran menús amb productes ecològics i de proximitat. Prèviament, s’han fet trobades entre productors, distribuïdors i restauradors per establir nexes i intercanviar informació.