Catalunya es convertirà, per primera vegada, en el punt de trobada de la comunitat gastronòmica de tot l’Estat, reunida anualment al voltant de la Guia Repsol. Tarragona albergarà, el 16 de febrer, la prestigiosa la Gala dels Sols 2026, un dels principals esdeveniments gastronòmics de l’any. Al cap de poques setmanes, Alcanar acollirà l’entrega dels Solets de Primavera de 2026, convertint-se, un cop més, en un punt d’encontre referencial per a la primera plana gastronòmica.
"Es tracta d'un reconeixement que posa la mirada en la gastronomia real, la que forma part de la vida quotidiana i dona identitat als territoris. La distinció Solets té un valor especial perquè democratitza el mapa gastronòmic i reivindica aquells llocs que fan les coses amb proximitat", ha valorat l’alcalde d'Alcanar, Joan Roig". Roig ha declarat que "estem preparats per a retre este gran homenatge a l'essència popular de la cuina i el talent que neix als mercats, a les tavernes, als bars, en aquests espais on es cuina bé, els llocs de tota la vida".
Els Solets de Primavera són la qualificació més jove de la Guia Repsol i, tal com explica la mateixa organització, s’entrega “a aquells racons amb encant i que es diferencien per la seua proximitat, amb propostes apetibles i bon ambient”. “Tasques, tavernes, barres de mercats, bars, guinguetes, cafeteries i cases de menjar on la seua principal pretensió és ser fidel a allò que els fa especials i als que tots volem tornar”, afegeix la descripció d’unes distincions que, a la primavera del pròxim any, seran entregades al Teatre Auditori d’Alcanar.
Un esdeveniment sense precedents
D’aquesta forma, i desprès del gran èxit d’Expocítric, Alcanar serà part fonamental d’un esdeveniment sense precedents al territori, que reunirà a grans figures de la gastronomia i que va acompanyada d’actuacions de promoció del comerç i la restauració. Juntament amb Tarragona, Reus serà la tercera pota de l’equació. La capital del Baix Camp donarà el tret de sortida als actes de la Guia Repsol 2026 amb una festa de benvinguda als guardonats, preludi de la cerimònia al Palau Firal i de Congressos de Tarragona.
Conjuntament, es donarà forma a un esdeveniment que s'emmarca dintre de Catalunya com a Regió Mundial de la Gastronomia 2025. Sense anar més lluny, Catalunya és el territori amb un nombre més alt de restaurants amb Sols Guia Repsol a Espanya. En suma un total de 114, dels quals 13 estan ubicats a la demarcació de Tarragona.
