La quantitat òptima de lleixiu, segons indica Salut Pública, és d'1,5 ml per litre d'aigua. O, el que és el mateix, una cullereta de postres de lleixiu per cada litre i mig d'aigua. També es pot anar incrementant la quantitat mantenint la proporció: dos culleretes per cada tres litres, tres culleretes per cada quatre litres i mig, etcètera.
[noticiadiari]2/199753[/noticiadiari]
Seguiu este procediment:
1. Netejar els vegetals sota el raig d'aigua.
2. Omplir amb aigua el recipient on desinfectareu les verdures i la fruita i afegir-hi el lleixiu en la quantitat necessària en funció del volum d'aigua.
3. Submergir les fruites i els vegetals a desinfectar.
4. Esperar com a màxim cinc minuts.
5. Treure les fruites i verdures i esbandir-les amb aigua corrent sota l'aixeta.
Consulta aquí el document oficial del Departament de Salut:
Com desinfectar vegetals i fruita by naciodigital on Scribd
[noticia]17437[/noticia] [noticia]17438[/noticia] [noticia]17353[/noticia] [noticia]17301[/noticia] [noticia]17351[/noticia] [noticia]17352[/noticia] [noticia]17370[/noticia]