L'exalcalde de Rasquera defensa al Parlament una ILP per regular les associacions cannàbiques

Bernat Pellisa ha defensat també el projecte de l'Ajuntament de Rasquera de plantar marihuana per al consum d'un associació cannabica

L'exalcalde de Rasquera, Bernat Pellisa, des de el faristol del Parlament
L'exalcalde de Rasquera, Bernat Pellisa, des de el faristol del Parlament | Cedida
Redacció
28 de juliol del 2016
Actualitzat a les 11:08h
L'exalcalde de Rasquera, Bernat Pellisa, ha estat l'encarregat de defensar en el Parlament de Catalunya una ILP a favor de regular les associacions de consumidors de cànnabis. La Iniciativa legislativa popular, coneguda com "La rosa verda", ha recollit les més de 50.000 signatures necessàries per arribar al Parlament, 67.500 en total. Després de ser rebutjada una esmena a la totalitat del PP per part de la resta de grups, seguirà la seua tramitació parlamentària.

Durant la seua intervenció, l'exalcalde de Rasquera ha fet referència a la iniciativa de 2012 de plantar marihuana per a una associació cannàbica al municipi i promoure la investigació. Una pla que va ser aprovat pel 52% dels veïns de Rasquera, però que al no superar el 75% dels suports que es va fixar l'ajuntament llavors, va dur a Pellisa a renunciar al càrrec. Pellisa ha defensat el projecte de Rasquera i les iniciatives reguladores d'altres ajuntaments catalans sobre el reconeixement del consum de marihuana. Ha argumentat que esta llei posarà "blanc sobre negre una realitat que ja funciona" i que fa temps que reclama un marc legal. La ILP pretén superar una política "dogmàtica" i "prohibicionista" en matèria de drogues, ha dit Pellisa. "O regulem o deixem un espai lliure a les màfies que es dediquen al narcotràfic". A més a més, Pellisa no ha volgut deixar passar l'oportunitat de denunciar l'"alt grau d'hipocresia" que es va viure en aquell moment, quan, segons Pellisa, molts ajuntaments "volien els diners però no volien la solució".

La proposició té per objecte establir el model d'activitat de les associacions de consumidors de cànnabis i les normes generals perquè puguin constituir-se. Així mateix, estableix normes per al cultiu, un registre i control de distribució i mesures de control higiènic i sanitari. A més, dedica un títol a programes de prevenció de riscos i reducció de danys. Tots els grups parlamentaris, a excepció del PP, han intervingut a favor de la ILP i d'acabar regulant el consum d'esta substància.