L’ampostina Ortésia Cabrera, cap de llista de la CUP a les Terres de l'Ebre

S'ha presentat a Tortosa la llista ebrenca que concorren a la llista de la CUP per la demarcació de Tarragona

Presentació de la llista ebrenca de la CUP que concórrera a les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Tarragona
Presentació de la llista ebrenca de la CUP que concórrera a les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Tarragona | Cedida
Aguaita
17 d'abril del 2024

Avui s’ha presentat a Tortosa la llista d’ebrencs i ebrenques que concorren a la llista de la CUP per la demarcació de Tarragona. L’acte ha comptat amb la presència de la majoria de les buit persones de l’Ebre que integren la llista amb la seua cap de llista, l’ampostina Ortésia Cabrera.

Ortésia Cabrera, número tres per la demarcació, ha estat acompanyada per Guillem Argelich (Tivenys) al número 5, per Mateu Rodés (Flix) al número 9, Andreu Carapuig (Alcanar) al número 12, Pepa Plana (Sant Jaume d’Enveja) al número 17, i pels suplents, Martí Aritz (Alcanar), Ignasi Iranzo (La Sénia) i Àngels Prieto (Tortosa).

Ortésia està estretament vinculada a la lluita feminista i de defensa de la cultura popular. És artista, escriptora i comissària d'exposicions, i ha format part de Maulets, Jóvens de les Terres de l'Ebre, el Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans (SEPC) i del Grup de Suport a la CUP de les Terres de l'Ebre, així com dels periòdics cooperatius la Directa i l'Escuranda. Vinculada al teixit associatiu i veïnal i la cultura popular ampostines, ha estat fundadora de les festes alternatives de la localitat.

Durant l’acte s’han desgranat els eixos principals que la CUP anirà desplegant durant la campanya.

A nivell Territorial, els eixos principals que portaran els independentistes estan estretament lligats a les reivindicacions socials i territorials que han mobilitzat tant la gent del Territori com de la resta del país. Així, la defensa del riu Ebre i la dissolució progressiva del Consorci d’Aigües de Tarragona (CAT), la defensa de les agressions al Territori amb la implantació massiva de centrals eòliques i fotovoltaiques, les reivindicacions del sector sanitari per un nou hospital de referència amb uns serveis de primera categoria i les reivindicacions de la pagesia per un Territori on poder tenir preus dignes per als productes que es produeixen, seran pilars fonamentals de la campanya de la CUP a les Terres de l’Ebre. En este sentit, Ortésia ha criticat la hipocresia dels polítics ebrencs que “quan estan a les Terres de l’Ebre diuen defensar el Territori i quan arriben a Barcelona ens el venen”. Ha posat com a exemples l’aprovació del Pla de Desenvolupament Urbà (PDU) de l’Àrea Metropolitana amb una previsió de construcció de 217.000 habitatges nous abans del 2050, l’aposta per macroprojectes com el HardRock amb uns consums d’aigua i de llum que un cop més vindran de les Terres de l’Ebre, les resistències a construir un nou hospital de referència a les Terres de l’Ebre o també les ecxuses donades durant anys per no crear l’Autoritat Territorial de Mobilitat (ATM) de les Terres de l’Ebre que ens permetria tenir millors infraestructures de mobilitat al Territori.

Els anticapitalistes han exposat que les persones que formen la llista són activistes en fronts com el nacional dins dels CDR o l’ANC, sindicalistes en sindicats combatius com la COS i la CGT o en lluites en defensa del Territori com Jóvens de les Terres de l’Ebre i la PDE. És per tot això que, com diu el lema de la campanya de la CUP: “Defensem la Terra”, és una llista de persones que sempre han defensat, defensen i defensaran la Terres de l’Ebre i els Països Catalans.

Finalment, han volgut recordar que estan al costat de la lluita que porten els treballadors i treballadores de les ambulàncies a les Terres de l’Ebre en la vaga que fa setmanes que dura i que es manifestaran dijous a les 11h davant la Regió Sanitària de les Terres de l’Ebre a Tortosa

 

Arxivat a