Ecovidrio i l’Ajuntament de Tortosa presenten la campanya solidària «recicla Vidre per elles»

Han instal·lat dos contenidors rosa al municipi per fomentar el reciclatge d’envasos de vidre i la prevenció de càncer de mama

Aguaita
19 d'octubre del 2022
Actualitzat a les 9:59h
Contenidors en solidaritat amb el càncer de mama instal.lats a la Plaça del Carrilet de Tortosa
Contenidors en solidaritat amb el càncer de mama instal.lats a la Plaça del Carrilet de Tortosa | Ajuntament de Tortosa
Ecovidrio, l’entitat sense ànim de lucre encarregada de la gestió de reciclar els residus d’envasos de vidre a Espanya, posa en marxa per vuitè any consecutiu la campanya “Recicla vidre per elles”. Una iniciativa que té com a objectiu mobilitzar la ciutadania a reciclar envasos de vidre per cuidar del medi ambient i contribuir així amb una causa solidària: la prevenciódelcàncerdemama

Des d’avui i durant les pròximes setmanes, dos iglús rosa estaran ubicats a Tortosa. Ecovidrio transformarà els envasos de vidre dipositats als contenidors en una donació a la FundaciónSandraIbarra

En esta ocasió, la campanya s’ha estès per més de 170 ciutats de tot el territori estatal, incloent-hi 16 municipis catalans com Reus, Lleida o Girona, entre d’altres. Així doncs, Ecovidrio ha instal·lat 400 contenidors roses per tots els territoris d’Espanya, així com un total de 26 iglús roses a Catalunya. 

A més de comptar amb Sandra Ibarra, presidenta de la Fundació, com ambaixadora del projecte, la il·lustradoraSaraHerranz s’ha unit a la iniciativa i ha elaborat un manifest titulat “Prometo cuidar-me”, per conscienciar la ciutadania de la importància de tenir cura del medi ambient i de l’auto exploració per a la prevenció d’aquest tipus de càncer. 

Per la seua part, com a símbol de la conscienciació i solidaritat amb el càncer de mama, Agatha Ruiz de la Prada ha dissenyat un miniglú especial per a l’ocasió, en el que es destaca el lema de la Fundació Sandra Ibarra: “Plens de vida”. El miniglú es podrà adquirir a través de la web Miniglú.es, i els beneficis es destinaran a la Fundación Sandra Ibarra per contribuir a la prevenció i Investigació del càncer. 

DadesdereciclatgedevidrealTortosa

Segons les últimes dades relatives a 2021, els habitants de Tortosa van reciclar un total de 645 tones d’envasos de vidre, el que suposa que cada habitant va reciclar 19,2 kg de mitjana. 

Tortosa compta amb 139 contenidors per als residus d’envasos de vidre, fet que suposa una mitjana de 242 habitants per contenidor.

SobreEcovidrio

Ecovidrio és l'entitat sense ànim de lucre encarregada de la gestió del reciclatge de residus d'envasos de vidre a Espanya. El 1997, després de l'aprovació de la Llei d'Envasos i Residus d'Envasos i l'arrencada de les seves operacions  el 1998, es va convertir en l'entitat gestora d'un model de reciclatge que garanteix un servei complet i al qual tenen accés tots els ciutadans. En termes de finançament, 8.000 companyies envasadores fan possible, amb la seva aportació a través del punt verd, el sistema de reciclatge.
La tasca  d’Ecovidrio destaca per garantir el reciclatge d'alta qualitat a través del contenidor, potenciar les infraestructures de  contenerització i recollida, invertir en plans i recursos destinats a incrementar el reciclatge d'envasos de vidre a l'hostaleria, mobilitzar als ciutadans a través de campanyes de sensibilització i promoure la prevenció i l'ecodisseny dels envasos
.
En les últimes dues dècades el sistema d’Ecovidrio ha permès el creixement exponencial de la taxa de reciclatge passant d'un 31,3% l'any 2000 al 79,8% en 2019, segons les últimes dades oficials del Ministeri per a la Transició Ecològic i Repte Demogràfic (MITERD).

El reciclatge d'envasos de vidre és un element fonamental per a contribuir al desenvolupament sostenible, fomentar la transició cap a l'economia circular i lluitar contra el canvi climàtic. A més, el reciclatge d'envasos de vidre és una activitat que dona suport al compliment de l'Agenda 2030 i els Objectius de Desenvolupament Sostenible, concretament, redunda sobre els objectius (11) Ciutats i comunitats sostenibles, (12) Producció i consum responsables i (13) Acció pel clima.

SobrelaFundaciónSandraIbarra

La Fundació Sandra Ibarra és una organització sense ànim de lucre, amb una trajectòria de catorze anys sumant esforços davant el Càncer, una causa de Salut Global.

Des del seu inici, la Fundació ha impulsat i finançat campanyes i projectes de prevenció, sensibilització i investigació davant el càncer, i ha col·laborat activament en el desenvolupament de la Humanització de la Sanitat.

En els últims anys, després de l’augment dels índexs de supervivència i la falta d’atenció sanitària especifica pel supervivent de càncer, la Fundació s’ha orientat cap a la cerca de solucions en aquell àmbit.

De l’absència de plans assistencials específics i la consideració de la supervivència com una fase més del procés oncològic, neix l’Escola de Vida. Es tracta d’una escola de pacients i supervivents especialitzada a abordar les necessitats assistencials durant el període de transició en què ja no hi ha tumor ni tractament, però apareixen altres seqüeles. Esta Escola constituix la primera comunitat digital de pacients i supervivents de càncer i pot visitar-se a https://www.escueladevidafundacionsandraibarra.org/.
L’objectiu és formar i informar a pacients i supervivents de càncer, perquè es converteixin en protagonistes de la seva salut i aconsegueixin el benestar físic i emocional necessari.