La Fira de Mostres d'Amposta celebra seixanta edicions amb gratuïtat per als expositors

L’esdeveniment es realitzarà de forma extraordinària en carpes cobertes, del 4 al 8 de desembre

Presentació de l'edició 2022 de la Fira de Mostres d’Amposta
Presentació de l'edició 2022 de la Fira de Mostres d’Amposta | Ajuntament d'Amposta
Aguaita.cat
22 de setembre del 2022
Actualitzat a les 9:20h
La60aediciódelaFiradeMostresd’Amposta serà gratuïta per als expositors i es realitzarà de forma excepcional en carpes cobertes.
Estes són les principals novetats d’este esdeveniment que, del 4 al 8 de desembre, recuperarà la normalitat després de l’aturada per la pandèmia. "Sabem que venim d’un any molt complicat, per això hem apostat perquè esta seixantena edició de la Fira sigui, de forma puntual, gratuïta per als expositors", reblava l’alcalde, Adam Tomàs. Una acció que, com deia, se suma a les diferents mesures per mitigar la situació dels negocis locals, com la supressió de la taxa de les terrasses durant la crisi per la Covid-19.

L’espai de la FiradeMostres tindrà un total de 10.000 metres quadrats, 3.000 dels quals coberts amb dos carpes de 1.500 metres quadrats cada una, on exposaran prop d’un centenar d’expositors, a més d’acollir l’espai EbreEvents. Tomàs afegia que "haver sigut capaços d’ajustar-nos als recursos que teníem per transformar tota la zona i impulsar un nou emplaçament provisional és un exemple de bona gestió i capacitat d’adaptació, el que no hauria sigut possible sense totes les persones que han treballat al màxim durant els darrers mesos". L’alcalde destacava que "tot plegat suposarà un increment d’uns 50.000 euros respecte a una Fira normal i uns 50.000 euros menys d’ingressos per la gratuïtat".

Per la seua part, la regidoradeFires, NúriaPla, detallava que serà "una fira a l’alçada de tothom, amb una zona interior per a les empreses, però també amb un sistema modular que permetrà encabir l’espai del bestiar i eqüestre en una ubicació integrada al parc dels Xiribecs". La zona dels firaires i els expositors de vehicles se situaran al carrer Sebastià Juan Arbó, mentre que les atraccions estaran darrere l’auditori municipal.

Distribuciódelescarpes
Per accedir a un espai, el consistori es regirà pel criteri de la fidelitat dels expositors basant-se en la presència d’aquests en les últimes edicions. Des de l’Ajuntament es detallava que "els primers a tenir un lloc reservat seran els que van exposar l’any 2019, mentre que després es tindrà en compte, si queda espai, als que van estar el 2018. Finalment, en cas que encara quedin llocs disponibles, s’obrirà un registre d’entrada per als nous expositors".
 
Les carpes es començaran a muntar a l’octubre i estaran instal·lades fins després de les festes de Nadal, ja que s’utilitzaran per a dur a terme altres esdeveniments com l’Expoclick o les activitats nadalenques.
 
Elnoupavellófiral
 
La darrera edició de la Fira de Mostres es va celebrar l’any 2019. "Vam viure una situació d’inundacions extremes que ens van fer estar en vetlla fins a l’últim moment. Uns episodis que, com ja sabeu, cada any van en augment", recordava el batlle, qui argumentava que a la zona del pavelló firal és on desemboca tota l’aigua de pluja de la ciutat, provocant inundacions importants que es continuaran produint fins que no s’adaptin els pluvials del barri, unes obres en procés de construcció. D’esta manera, afegint el fet que el pavelló estava sobre una zona d’ullals, l’edifici patia danys estructurals. "Hi havia un desnivell de fins a un metre. Ja no només era una situació física o, que per la capa freàtica entrava l’aigua per les juntes de dilatació del formigó, sinó que s’havien començat a separar les parets de les estructures metàl·liques, provocant encara més l’entrada d’aigua a l’interior de l’edifici", seguia Adam Tomàs.
 
"No podíem continuar fent les fires amb una manca de serietat i seguretat per als expositors com la que estàvem patint. Sabíem que enderrocar-lo era una acció valenta, però molt necessària", tancava. El projecte que ja està en marxa consisteix a construirunespaipolivalent per poder encabir les diferents activitats que s’organitzen a la ciutat. Fins ara, l’enderroc del pavelló, l’alçada de l’espai i la integració de la zona firal dins del parc dels Xiribecs han suposat una inversió d’uns 300.000 euros. La definició final d’aquest projecte es presentarà aviat de forma pública per tal d’informar a la ciutadania de les actuacions previstes i el seu calendari d’execució.