El Corembe veu «antidemocràtiques» les crítiques a l'anunci del monument franquista de Tortosa

L'entitat denuncia una "actitud de censura" i nega que pretenguen "fer exaltació o apologia" de cap ideologia amb l'anunci del programa de Festes de la Cinta

Un ciutadà camina pel pont de l'Estat mentre observa el monument.
Un ciutadà camina pel pont de l'Estat mentre observa el monument. | Sofia Cabanes
Aguaita.cat
31 d'agost del 2022
Actualitzat a la 13:15h
El Col·lectiu per la reinterpretació del monument de la batalla de l'Ebre (Corembe) considera "antidemocràtiques" les crítiques sorgides a l'aparició d'un anunci de l'entitat amb una imatge del monòlit franquista al programa de festes majors de la Cinta de Tortosa. Denuncien una "actitud de censura" amb l'objectiu de "silenciar" la seua posició, volent fer-los "fora" d'este programa, i reivindiquen la seua "llibertat d'expressió" com a associació "legalment constituïda". "L'anunci publica en cap cas pretén fer exaltació o apologia d'ideologia política alguna", subratllen, tot afegint que el col·lectiu està format per persones de "diferents sensibilitats polítiques" amb l'objectiu de "preservar el patrimoni cultural tortosí".

En un comunicat fet públic este dimecres, el Corembe relata que l'anunci publicat al programa tenia per voluntat "desitjar unes bones festes a la ciutadania de Tortosa" i l'entitat va fer les "gestions pertinents" al respecte "complint tots els requisits per a ser al programa oficial de festes".

L'entitat remarca que la seua posició té el suport del 68% dels 5.755 participants en la consulta de 2016 sobre la reinterpretació. "Cap partit amb representació a l'Ajuntament de Tortosa arriba a tenir aquest suport", remarquen, abans de demanar "coherència i respecte" als "polítics" que els han criticat. Fins i tot, ha anunciat que estudien "possibles accions legals" contra les persones que efectuïn "afirmacions injurioses, calumnioses o puguin atemptar contra el seu dret a l'honor".