Més de dos-cents pagesos es manifesten a Santa Bàrbara en protesta pels robatoris de la garrofa

La problemàtica afecta sobretot al Baix Ebre i la plana del Montsià on els furts esdevenen diaris

Una de les pancartes de la manifestació on es pot llegir
Una de les pancartes de la manifestació on es pot llegir | Cedida per la Plana Ràdio
Aguaita.cat
30 d'agost del 2022
Actualitzat a les 11:37h
Malestar entre els pagesos ebrencs afectats pel robatoridelagarrofa. En un any en què la collita de l'oliva no promet ser gaire bona, els que treballen la terra veuen com dia a dia augmenten els robatoris de garrofa a les seues finques. 

El problema afecta a tot el camp ebrenc però principalment a la plana del Montsià. És per això que ahir van manifestar-se als carrers de Santa Bàrbara demanant més controls policials i justícia per no perdre la seua collita per uns robatoris de garrofa que ja es produeixen diàriament.

Al voltant de 200 pagesos van assistir a la manifestació de SantaBàrbara, al Montsià. Es van organitzar arran que Agustí Vallés, pagès planer formes un grup de WhatsApp. Ràpidament, es van afegir al grup fins a 200 pagesos afectats per la mateixa problemàtica, principalment al Baix Ebre i Montsià.

Després d'una reunió el passat divendres van decidir manifestar-se ahir dilluns 29 als carrers de Santa Bàrbara. No estan contra la policia en cap cas. Sol exigeixen que entre tots es faci xarxa i puguin viure del conreu de la terra i no córrer a collir la garrofa abans d'hora per por de perdre-les totes.
 

Imatges de la protesta pel robatori de les garrofes a Santa Bàrbara Foto: Cedida per la Plana Ràdio