1 de 10

DeltArt acull l’exposició Deltaica i Valenta, de Juan Salvadó, cofundador de la marca Moschino

L’exposició esdevé un homenatge a aquelles dones que, amb el seu treball i coratge van crear al costat dels homes i aigua a genolls el Delta

L'exposició restarà a l'espai DeltaArt fins a Octubre | Ajuntament de Deltebre
per Aguaita.cat, Deltebre | 8 d'agost de 2022 a les 01:22 |
Este divendres s’ha inaugurat una nova exposició a l’espai expositiu DeltArt. Es tracta de Deltaica Valenta, que ha estat impulsada per Juan Salvadó Bonet, veí de Deltebre que va ser cofundador de la marca Moschino l’any 1983.

L’exposició esdevé un homenatge a aquelles dones que, amb el seu treball i coratge van crear, al costat dels homes, i aigua a genolls, el nostre Delta. Per això, l’autor manlleva una peça tradicional, com el cas del davantal, i el converteix en una obra per reivindicar i actualitzar aquesta indumentària. També reinterpreta les cabassones i les espardenyes amb la seua visió trencadora i innovadora.


L’alcalde de Deltebre, Lluís Soler, ha explicat que “aquesta exposició que avui inaugurem és orgull de poble, és orgull de Delta. És un homenatge a les dones valentes, a les dones deltaiques que realitza una persona, Juan Salvadó, que amb el seu bagatge i expertesa ens aporta molt talent i molta projecció a Deltebre”.

Salvadó ha estat una persona àmpliament reconeguda en el món de la moda. Com hem esmentat anteriorment, va ser fundador de la prestigiosa marca Moschino. Paral·lelament també ha iniciat diferents projectes a Barcelona i a Milà, i ha estat director d’Art de marques com Etro, Arpesi, Cassoli, Iceberg o Antonio Miró Jeans. Des de l’any 2015, Juan Salvadó viu novament a Deltebre tot i que seguix impartint coneixements a l’Institut Europeu de Disseny.


Per la seua banda, l’autor de l’exposició, Juan Salvadó, ha manifestat que “aquesta és una exposició que està dedicada a les dones de la meva família i a les dones del món rural, que solen ser les oblidades de les notícies”. L’exposició compta amb un element principal, que és el davant, però també transforma dos complements com les cabassones i les espardenyes.

L’exposició estarà oberta fins al dia 1 d’octubre i els horaris de visita es poden consultar a la pàgina web de l’Ajuntament de Deltebre. Esta exposició ha comptat amb la col·laboració de diferents entitats i persones.

 

Participació