El Seprona ensenya als menors a rescatar cries d'ocells aquàtics en els canals del Delta de l’Ebre

La Jornada va tenir lloc a Sant Jaume d'Enveja per sensibilitzar als més menuts en la protecció de l'entorn deltaic

Aguaita.cat
13 de juliol del 2022
Actualitzat a les 14:41h
Taller de
Taller de | Guàrdia Civil
El SEPRONA de la Guàrdia Civil de Tarragona va participar en una jornada dirigida als menors per al “rescat” de criesd'ocellsaquàtics en els canals del Deltadel’Ebre.

L'activitat, es va dur a terme a principis de juliol a SantJaumed'Enveja i va estar dirigida principalment a xiquets i xiquetes per tal de sensibilitzar als menors en la protecció del medi ambient, explicant el problema que tenen algunes cries d'ocells aquàtics de la zona, quan queden atrapades en els canals.

La jornada va estar organitzada per l'IlladeBudaSociedaddeCaçadors en col·laboració amb la FederacióCatalanadeCaçaRTTerresdel'Ebre, amb qui el SEPRONA manté assidus contactes.

L'activitat, es fa coincidir amb l'època de criadel'ànec que habita els camps d'arròs situats en el Deltadel’Ebre, i consistix a recórrer diversos canals d'aigües de reg per a localitzar a les cries d'ocells aquàtics que queden atrapades entre les seues parets de formigó.

Estes cries, queden a vista de les espècies depredadores que cohabiten el seu ecosistema i una vegada capturades manualment, cal alliberar-les de manera immediata en els camps pròxims, on són reunides novament amb les seues progenitores.

Durant la jornada van ser alliberats aproximadament 70exemplars de l'espècieÀnecReal (Anas platyrhynchos) pels infants i les seues famílies amb la finalitat de despertar l'interès per la conservació del medi ambient dels més menuts.