L’Ajuntament atorga 30.000 euros per a la modernització dels comerços d’Amposta

Estes subvencions municipals s’han concedit a 43 d’empreses, que han presentat propostes d’inversió de més de 400.000 euros

Interior d'una botiga de roba, a Amposta
Interior d'una botiga de roba, a Amposta | Ajuntament d'Amposta
Aguaita.cat
04 de juliol del 2022
Actualitzat a les 12:52h
L’Ajuntamentd’Amposta ha concedit un total de 30.000euros repartits en les 43empreses que complien les bases de les subvencions municipals dirigides a fomentar la implantació, la modernització i la innovació del comerç, així com els serveis i les activitats dinamitzadores a Amposta. A l’ajuda s’hi podien presentar totes aquelles empreses petites o mitjanes amb activitat a la ciutat, sempre que justifiquessin les necessitats per les quals sol·licitaven la subvenció. Així, de les 45 empreses que es van presentar a l’ajut, finalment s’ha atorgat a 43, les quals han justificat una inversió total de 400.499,69 euros.

En concret, la convocatòria de les subvencions comptava amb tresprogrames. El primer s’atorgava a aquelles empreses que volguessin afavorir la seua continuïtat comercial mitjançant la milloradelaimatge i la comunicaciódel’empresa, que requeríssin suport en el procés de transformaciódigital i realitzar accions relacionades amb la sostenibilitatmediambiental. En aquest lot s’han presentat inversions per valor de 174.900 euros, dels quals s’han subvencionat per part del consistori un total de 12.142 euros. El segonprograma, on el total de les empreses han previst una despesa de més de 200.000 euros, 12.142 dels quals subvencionats per l’Ajuntament, correspon a l’arranjamentdelslocalscomercials per adequar tant l’interior com l’exterior. Finalment, el tercerprograma correspon a les entitats representatives del sector del comerç, les associacions de MercatsMunicipals sedentaris i no sedentaris i a les associacionsderestauradors, els quals van presentar prop de 7.400 euros de despeses, 5.716 euros dels quals subvencionats ara per les subvencions municipals.