Creu de Sant Jordi

Mari Chordà, guardonada amb la Creu de Sant Jordi

Nascuda a Amposta, ha estat distingida per la seua extensa singladura en diverses disciplines artístiques com ara l’art, la poesia, la pintura i l’escriptura

per Oriol March, Barcelona, Catalunya | 28 de juny de 2022 a les 12:58 |
Foto de l'artista ampostina Mari Chordà, pintora, poeta i activista sociocultural feminista | Ajuntament d'Amposta
El Govern ha aprovat este dimarts dimarts la llista de guardonats amb la Creu de Sant Jordi, en els quals la cultura hi té un pes predominant. Entre els premiats destaca l'artista ampostina Mari Chordà, que aporta presència ebrenca a uns premis que també reben grups com Estopa, format pels germans José i David Muñoz, i la Companyia Elèctrica Dharma, amb dècades d'experiència als escenaris. L'actriu Carme Elias, que fa uns mesos va fer públic que patia Alzheimer, també rebrà la distinció al costat d'altres personalitats com Laia Palau, que al final desta temporada va anunciar la retirada de les pistes de bàsquet. La fundació del Gran Teatre del Liceu i els laboratoris Hipra, que estan desenvolupant una vacuna contra el coronavirus, seran distingides per la Generalitat.

Mari Chordà Recasens és nascuda a Amposta i enguany és distingida amb estos guardons per la seua extensa singladura en diverses disciplines artístiques com ara l’art, la poesia, la pintura i l’escriptura. El seu treball en estos camps és indestriable de l’activisme feminista, del qual és una pionera i referent històrica. Les seues obres revelen un interès permanent per fer valdre l’expressió visual de la sexualitat femenina lliure, l’experiència de la maternitat i el compromís en la reivindicació de la igualtat de drets per a les dones i col·lectius LGTBI. Vinculada a l’espai Ca la Dona, el 2015 va exposar a la Tate Modern de Londres i el 2021 a la galeria Mayoral de Barcelona i París.

 

Participació