1 de 10

L’Ajuntament de Godall impulsa la creació d’una comunitat energètica

«Una de les nostres prioritats és treballar per un model de consum més just, barat i sostenible, basant en l’energia distribuïda i de proximitat que, a la vegada, empodera els nostres veïns i veïnes», explica l’alcalde, Alexis Albiol

Plaques solars en una teulada | Arxiu
per Aguaita.cat, Godall | 20 de maig de 2022 a les 14:16 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 20 de maig de 2022 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L’Ajuntament de Godall està posant en marxa una comunitat local d’energia, en una de les  primeres experiències d’este tipus a les Terres de l’Ebre. El consistori treballa per  impulsar una instal·lació comunitària de plaques solars, que estaria subvencionada  parcialment per fons europeus, dins del programa Next Generation EU.  

La participació en esta instal·lació comunitària està oberta a tots els veïns i veïnes. Els que s’hi sumin, rebran la part proporcional de l'electricitat generada per les plaques instal·lades en edificis municipals, que se'ls descomptarà de la factura de la llum. A canvi, hauran d'aportar la part proporcional de la inversió inicial que no està coberta per la subvenció i les despeses de manteniment anual de la instal·lació. «La participació en una  comunitat local d’energia és una opció més avantatjosa econòmicament que la instal·lació  de plaques en la teulada de cada casa, ja que, en fer una instal·lació més gran, els preus es  redueixen i, a més, hi ha la possibilitat de tindre una part del cost subvencionada pels fons  europeus», explica l’alcalde de Godall, Alexis Albiol Roda.  


«Una de les nostres prioritats és treballar per un model de consum més just, barat i  sostenible, basant en l’energia distribuïda i de proximitat que, a la vegada, empodera els  nostres veïns i veïnes», continua l’alcalde. 

 

Participació