El ple d'Amposta declara el Mas de Font Bé Cultural d’Interès Local

També aprova el Pla Local d’Infància i Adolescència 2022-2027

El Mas de Font, al Delta de l'Ebre.
El Mas de Font, al Delta de l'Ebre. | Ajuntament d'Amposta
Aguaita.cat
27 d'abril del 2022
Actualitzat a les 14:29h
El ple del mes d’abril de l'Ajuntament d'Amposta, celebrat de forma extraordinària dilluns 25 d’abril a les 13hores , va aprovar per unanimitat declarar Bé Cultural d’Interès Local el Mas de Font, un edifici arquitectònic singular de grans dimensions ubicat a la partida Panissos del Delta de l’Ebre, a uns 4,5 quilòmetres del nucli urbà. Esta datat dels anys vint del segle passat i actualment el conjunt consta de l’edificació principal, un cos de magatzems baix annex al costat sud-oest del mas i un tancament de paredat de pedra pel darrere de la casa. Es tracta, segons l’informe de l’arquitecte, d’un exemple molt interessant d’arquitectura noucentista rural al conjunt de les Terres de l’Ebre, amb un ús de la proporció àuria que el lliga a la tradició clàssica, referència de l’arquitectura del moment 

El ple també va aprovar, també per unanimitat i de manera inicial, el Pla Local d’Infància i Adolescència 2022-2027, un document elaborat des de les regidories d’Educació i Drets Socials i Ciutadania a través d’un procés participatiu amb agents socioeducatius, infants i famílies i que fixa les prioritats per "posar als infants i adolescents al centre, com a persones de ple dret", va defensar l’alcalde d’Amposta, Adam Tomàs. La regidora d’Educació, Núria Marco, va assenyalar que este és el primer Pla Local d’Infància i Adolescència que té l’Ajuntament d’Amposta i que posa èmfasi amb totes les actuacions que s’han de dur a terme perquè Amposta sigui una ciutat respectuosa amb la infància i l’adolescència.

També per unanimitat es va aprovar la modificació número 57 del POUM, que preveu els usos de restauració a les zones fins ara qualificades d’implantació industrial ubicades entre el principi de l’avinguda de la Ràpita i el solar de darrera la Càmara Arrossera on es munta la plaça de bous.

Mocions 

Quant a les propostes dels grups municipals, se’n van presentar tres. Les dos que van prosperar van ser les que va presentar el grup de Junts: la de demanar un carrer o plaça 1 d’octubre (es va aprovar amb el vot a favor d’ERC, JxA i la regidora no adscrita, l’abstenció de Som Amposta i el vot en contra del PSC); i la de denúncia de l’espionatge polític per demanar aclarir els fets del Catalangate’ (es van aprovar amb el vot a favor d’ERC, Som Amposta, JxA i la regidora no adscrita i el vot en contra del PSC). No va tirar endavant la moció del PSC-CP per restablir el servei de parts i cesàries a l’Hospital Comarcal d’Amposta (va rebutjar-se amb els vots en contra d’ERC i la regidora no adscrita, i els vots a favor de la resta de grups municipals).