La Ràpita se suma a la iniciativa d’encesa de torres a la mediterrània pels drets humans

L’acte del matí s’iniciarà a les 12.45 hores amb la lectura del manifest escrit per Maria del Mar Bonet i conclourà amb l’encesa de fum a càrrec dels Diabmonis la Ràpita

Els poblats talaiòtics com els de Menorca eren construïts en llocs elevats per facilitar-ne la defensa i exercir la vigilància del territori.
Els poblats talaiòtics com els de Menorca eren construïts en llocs elevats per facilitar-ne la defensa i exercir la vigilància del territori. | Sílvia A.
Aguaita.cat
12 de gener del 2022
Actualitzat a les 19:46h
LaRàpita se suma este any a l’Encesadetorres, talaiesitalaiotsdelamediterràniapelsdretshumans impulsat des de Mallorca i coordinat per l’InstitutRamonMuntaner. L’encesa, que tindrà lloc simultàniament arreu dels territoris de parla catalana el proper dissabte 15 de gener, vol reivindicar el patrimoni històric i cultural i sensibilitzar la població sobre la situació al mar Mediterrani.

L’acte recrea la comunicació visual que tenia lloc entre torres de guaita, les quals eren, essencialment, un recurs d’autodefensa i que ara amb aquesta acció es converteixen en punts de llum, en fars d’acollida que mostren el camí. Així ho exposa la regidoradeCultura, ÈrikaFerraté, qui exposa que “ens adherim a aquesta iniciativa d’il·luminar de manera simbòlica la Torreta perquè des de la Ràpita estem compromesos en la reivindicació i la defensa dels drets humans, així com en posar en valor la protecció del patrimoni”.
 

Imatge de la Torreta de la Ràpita Foto: Turisme de la Ràpita ( Arxiu)


L’objectiu és doble: per una banda, sensibilitzar la població sobre la situació que viu el Mediterrani on moltes persones que es veuen obligades a abandonar casa seva hi perden la vida cada any. I per l’altra, reivindicar i posar en valor les torres, talaies, talaiots i fortificacions com a patrimoni històric i cultural present al conjunt dels territoris de parla catalana.

A la Ràpita, la jornada es durà a terme a la TorredelaGuardiola ‘La Torreta’. L’acte del matí s’iniciarà a les 12.45 hores amb la lectura del manifest escrit per MariadelMarBonet i conclourà amb l’encesadefum a càrrec dels Diabmonisla Ràpita. Pel que fa a la tarda, a les 18 hores, la Torreta acollirà, de nou, la lectura del manifest i tancarà la jornada amb l’encesa de bengales, també a càrrec dels Diabmonis la Ràpita.