1 de 10

La Ràpita se suma a la iniciativa d’encesa de torres a la mediterrània pels drets humans

L’acte del matí s’iniciarà a les 12.45 hores amb la lectura del manifest escrit per Maria del Mar Bonet i conclourà amb l’encesa de fum a càrrec dels Diabmonis la Ràpita

Els poblats talaiòtics com els de Menorca eren construïts en llocs elevats per facilitar-ne la defensa i exercir la vigilància del territori. | Sílvia A.
per Aguaita.cat, La Ràpita | 12 de gener de 2022 a les 19:19 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 12 de gener de 2022 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La Ràpita se suma este any a l’Encesa de torres, talaies i talaiots de la mediterrània pels drets humans impulsat des de Mallorca i coordinat per l’Institut Ramon Muntaner. L’encesa, que tindrà lloc simultàniament arreu dels territoris de parla catalana el proper dissabte 15 de gener, vol reivindicar el patrimoni històric i cultural i sensibilitzar la població sobre la situació al mar Mediterrani.

L’acte recrea la comunicació visual que tenia lloc entre torres de guaita, les quals eren, essencialment, un recurs d’autodefensa i que ara amb aquesta acció es converteixen en punts de llum, en fars d’acollida que mostren el camí. Així ho exposa la regidora de Cultura, Èrika Ferraté, qui exposa que “ens adherim a aquesta iniciativa d’il·luminar de manera simbòlica la Torreta perquè des de la Ràpita estem compromesos en la reivindicació i la defensa dels drets humans, així com en posar en valor la protecció del patrimoni”.

 

Imatge de la Torreta de la Ràpita Foto: Turisme de la Ràpita ( Arxiu)


L’objectiu és doble: per una banda, sensibilitzar la població sobre la situació que viu el Mediterrani on moltes persones que es veuen obligades a abandonar casa seva hi perden la vida cada any. I per l’altra, reivindicar i posar en valor les torres, talaies, talaiots i fortificacions com a patrimoni històric i cultural present al conjunt dels territoris de parla catalana.


A la Ràpita, la jornada es durà a terme a la Torre de la Guardiola ‘La Torreta’. L’acte del matí s’iniciarà a les 12.45 hores amb la lectura del manifest escrit per Maria del Mar Bonet i conclourà amb l’encesa de fum a càrrec dels Diabmonis la Ràpita. Pel que fa a la tarda, a les 18 hores, la Torreta acollirà, de nou, la lectura del manifest i tancarà la jornada amb l’encesa de bengales, també a càrrec dels Diabmonis la Ràpita.

 

Participació