Xerrada del SIAD Baix Ebre sobre les violències masclistes amb motiu del 25-N

El SIAD farà xerrades als municipis de Roquetes, Xerta, l'Ametlla de Mar, Aldover i Deltebre aquest mes de novembre

Il·lustració de Mentxu Pérez Llorca amb motiu de les xerrades per lluitar conta la violència envers les dones
Il·lustració de Mentxu Pérez Llorca amb motiu de les xerrades per lluitar conta la violència envers les dones | Consell Comarcal del Baix Ebre
Aguaita.cat
15 de novembre del 2021
Actualitzat a les 19:05h
ElServeid'InformacióAtencióalesDones (SIAD) del ConsellComarcalBaixEbre ha programat la xerrada 'Identificantlesviolènciesmasclistes' amb motiu de la commemoració el dia 25denovembre del DiaInternacionalperl'eliminaciódelaviolènciaenverslesdones. Una xerrada que el SIAD farà als municipis de Roquetes, Xerta, l'AmetlladeMar, Aldover i Deltebre durant el mes de novembre. A més, el ConsellComarcal s'adhereix al manifestdel25-N de la Generalitat i les entitatsmunicipalistes que reivindica que la lluita per una vida lliure de violències s'estengue a cada dia de l'any.

Durant el 2021 (fins al 30 de juny) el SIADBaixEbrehaatès un total de 144dones i s'han dut a terme 558actuacions, unes dades que fan preveure que se superaran les de l'any 2020 quan es van atendre 233dones i es van fer 922actuacions. El SIAD Baix Ebre ofereix informació, atenció, orientació i assessorament a toteslesdonesdelacomarca (a excepció de les de Tortosa, que també té servei SIAD) en els àmbits jurídic, psicològic i social.

Pel que fa a les accions del SIAD, durant els darrers mesos s'ha fet una tasca de difusió del servei entre les associacions de dones de la comarca per tal que coneguen el servei i les tècniques que el formen. També s'han programattallersd'igualtat adreçats a alumnesd'ESO i primària.

PerunBaixEbrelliuredeviolència. Respecta!

D'altra banda, el Consell Comarcal del Baix Ebre ha posat en marxa una campanya de sensibilització i prevenció contra la violència de gènere amb el lema 'Per un Baix Ebre lliure de violència. Respecta!' amb una il·lustració de MentxuPérez. Concretament s'han editat 800llibretes que es distribuiran entre l'alumnat dels centres educatius de la comarca i es farà difusió de la campanya a través de les xarxes socials i mitjans de comunicació.

Esta campanya és finançada a través del Pacte d'Estat contra la violència de gènere, del Ministeri d'Igualtat i té com a objectiu contribuir a la prevenció de la violència contra la dona, fomentar el respecte entre totes les persones i conscienciar de la importància del suport social per tal d'erradicar les violències masclistes.