La Ràpita engega una campanya per la consulta sobre el canvi de nom del poble

L'Ajuntament fa una crida a la participació ciutadana per decidir si volen mantenir el nom oficial del municipi com a ‘Sant Carles de la Ràpita’ o substituir-lo per ‘La Ràpita’

per Aguaita.cat, Sant Carles de la Ràpita | 16 de setembre de 2021 a les 15:00 |
Cedida
Aquesta informació es va publicar originalment el 16 de setembre de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La Ràpita engega, el proper dilluns 20 de setembre, la campanya institucional per incentivar la participació dels rapitencs i rapitenques en la consulta ciutadana, que té per motiu decidir si el nom oficial del municipi s’ha de mantenir com a ‘Sant Carles de la Ràpita’ o substituir-la per ‘La Ràpita’. La votació tindrà lloc el 12 d’octubre al Pavelló firal, de les 9 a les 14 hores i de les 16 a les 20 hores, on es concentraran les cinc meses de votació, les quals estaran constituïdes pels voluntaris que ho han sol·licitat prèviament. El termini per fer-ho finalitza esta setmana. 

En la consulta popular poden votar totes les persones majors de 16 anys que estiguin empadronades al municipi des d’abans del 25 d’agost de 2020. La campanya que s’impulsa té l’objectiu de facilitar tota la informació als habitants perquè puguin decidir lliurement quina és la denominació oficial que volen per al municipi.


A partir del dilluns, i fins a l’11 d’octubre, tindrà lloc la campanya, que contempla cartelleria a la via pública, vídeos de ciutadans i ciutadanes fent una crida a la participació a través de les xarxes socials de l’Ajuntament, una programació especial a Ràdio Ràpita i la reemissió per la ràdio local i una televisió territorial de les dues conferències de les Jornades culturals 21, les quals van dur-se a terme a principis de setembre a l’Auditori Sixto Mir i van comptar amb una gran acollida.

Pel que fa a Ràdio Ràpita, la programació inclourà falques institucionals, taules rodones per parlar sobre el canvi del nom i programes especials on la ciutadania podrà donar la seua opinió des del carrer, ja que els micròfons de Ràdio Ràpita recorreran els carrers del municipi buscant persones disposades a dir la seua.


L’alcalde de la Ràpita, Josep Caparrós, ha declarat que “és una oportunitat històrica que els rapitencs i rapitenques hem d’aprofitar per donar resposta al debat identitari que fa moltes dècades que existeix i, entenem que la millor manera de fer-ho és que tothom tingui la màxima informació, i per això, el proper dilluns s’inicia la campanya institucional informativa”.

D’altra banda, la portaveu de JxCAT, Helena Queralt, ha argumentat que “s’han de respectar totes les opinions i és molt important que la gent vagi a votar perquè és un tema prou cabdal perquè sigui el poble qui prengui la decisió”. Seguint la mateixa línia, Pedro Hernández, ha fet una petició als ciutadans: “Demano que la gent vagi a votar, triï el que vulgui, però que vagi, perquè ha de manifestar si vol el canvi o no”. A més, la portaveu del PSC, Rosa Anglès, ha declarat que “és una decisió que ha de prendre el poble i que genera molt de debat, per tant és molt important la participació per veure l'interès que té el poble en el canvi”.

 

 

Participació