L’Ajuntament de Deltebre atorga més de 100 ajuts socials a les famílies del municipi

Deltebre també posa a disposició de la ciutadania la tarifa social de l’aigua

Façana de l'Ajuntament de Deltebre.
Façana de l'Ajuntament de Deltebre. | Cedida
Aguaita.cat
22 de juliol del 2021
Actualitzat a les 19:51h
La Junta de Govern Local d’aquesta setmana ha aprovat l’adjudicació de la primera fase dels ajuts als tributs locals que aquest any beneficien a 103 famílies del municipi.

En total s’ha distribuït un import global de 26.442,43€ per a facilitar el pagament de l’impost sobre béns immobles (IBI), l’impost de circulació (IVTM), la taxa de recollida d’escombraries domiciliàries (ESDE) i la taxa de conservació i neteja dels nínxols del cementiri. L’alcaldedeDeltebre, LluísSoler, ha explicat que “des de la nostra arribada al govern municipal vam impulsar els ajuts socials com una eina per a garantir la igualtat d’oportunitats i la justícia social, i també per assegurar-nos que ningú es quedi enrere davant d’aquest context marcat clarament per la pandèmia”.

Els ajuts als tributs locals es distribueixen en does fases, una primera la que s’ha adjudicat esta setmana, i una segona que segueix oberta fins al 31 d’octubre i que facilita el pagament d’altres tributs i preus públics com, per exemple, l’accés al Centre Esportiu del Delta, contribucions especials, assistència a l’escola bressola, activitats extraescolars, etc. Tots els supòsits es poden consultar a la web Deltebre.cat

Altres ajuts a disposició de la ciutadania

La regidora de Servei a les Persones i Protocol, LluïsaVentura, ha recordat que “tot i que no és competència directa de l’Ajuntament de Deltebre, ja que aquesta està delegada al ConsellComarcaldelBaixEbre com a municipi de menys de 20.000 habitants, entenem que com a ajuntament hem d’estar al costat de les famílies del municipi i enfortir totes aquelles accions relacionades amb les polítiques socials”.

I és que, més enllà dels ajuts als tributs locals, des de l’Ajuntament de Deltebre també es posa a disposició de la ciutadania la tarifa social de l’aigua, que es pot sol·licitar fins al 31 de desembre, els ajuts d’urgència social i l’EuroDelta, la moneda de Deltebre. Aquests dos últims es poden sol·licitar fins al 20 de desembre.